logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Geen weg terug, Elvin Post

Soms gebeuren er dingen die je nooit verwacht. Zo komen de vriendinnen Eva, Anna, Fleur en Kim na een avondje stappen in een wel heel bijzondere – en gevaarlijke situatie. Na een schoolfeest rijden ze namelijk door een tunnel naar huis. In de tunnel vinden ze een donkere auto, met twee mannen ernaast… liggend in een plasje bloed. De dappere Fleur gaat op onderzoek uit en ontdekt een grote zak met geld. Wat zou jij doen?

Situatie gebruiken

Fleur twijfelt geen moment. Twee vermoorde mannen, geld dat zomaar ligt… claim! Ze neemt de zak mee naar huis en verdeelt het onder zichzelf en haar vriendinnen. Fleur is alleen de enige die daar geen problemen mee heeft. Hoewel ze afspraken om wat rustig aan te doen met het geld, kan ze het niet laten om dure dingen voor zichzelf te kopen. Geen raar idee toch, als je 20.000 euro in de kast hebt liggen? Desondanks zijn ze wat voorzichtig… en helemaal als ze in de krant lezen dat het zou gaan om een dodelijk slachtoffer… en de andere man ineens op het schoolplein staat!

Geen weg terug

De meiden zijn bang, maar dat neemt niet weg dat ze hun weekendje weg toch laten doorgaan. En daar gaat het mis: Anne wordt ontvoerd! Er wordt een briefje achtergelaten met instructies. De meiden moeten al het geld inleveren, want anders… maar dat geld is er niet meer helemaal. Wat moeten ze nu doen?

Puberperikelen

Dat is overigens niet het enige dat er aan de hand is. Ieder van de meiden heeft natuurlijk een bijzondere gezinssituatie, dat mede bepaald hoe zij zich gedragen. Het is bijzonder om te zien hoe verantwoordelijk of losbandig ze zijn, op die leeftijd. Natuurlijk is er ook de vriendjesfactor, ontluikende liefde zwermt rond op het schoolplein, waarbij zowel Anne als Eva te maken krijgen met hun eerste liefde.


Ga direct naar Geen weg terug op BOL.com.

Recensie over Geen weg terug

Geen weg terug is een spannend boek, dat vooral door het sluimerende gevaar een druk legt op jou als lezer. De overige verhaallijnen passen mooi in het totaalplaatje, maar voegen in feite niet heel veel toe. Soms voelt het een beetje als het toevoegen van een stukje inclusiviteit. Desondanks is het een spannend boek, onderhoudend geschreven en de inleiding zorgt dat je al naar het puntje van je stoel schuift.

Score: 8


Informatie

Titel: Geen weg terug
Auteur:
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s: 256
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 12 jaar
ISBN: 9789026160141
Prijs: 15.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.