logo-liggend-wit-donkerblauw

Geen voetbalfan? Zó maak je de zondagen toch leuk


De strijd om de Johan Cruijff Schaal vormde onlangs de traditionele aftrap van het nieuwe voetbalseizoen. De ploegen van PSV en Feyenoord voetbalden letterlijk tot de laatste minuut van de wedstrijd voor de winst, maar het werden toch penalty’s. Feyenoord ging er uiteindelijk vandoor met dé schaal. Ook was afgelopen weekend de aftrap van het Eredivisie-seizoen. Laat dit je allemaal koud? Mooi, dan is deze lijst voor jou bedoeld. Deze tips zorgen ervoor dat jouw zondagmiddag met een voetbal lover een stuk leuker wordt.

#Fanboy – The GIF-game is on

Is je buurman op de bank net even te fanatiek? Start dan je eigen wedstrijd op Twitter – druk de reactie van die ‘superfan’ zo goed mogelijk uit in een GIF en deel dit met je volgers. Dit kan heel makkelijk met de GIF-search functie. Wie kan wie het best nadoen?

Spot de gekste kapsels

Als de wedstrijd tegenvalt, kun je er beter nog een lolletje van maken. Voetballers hebben naast hun talent voor voetbal namelijk ook vaak het talent om gekke kapsels te verzinnen. Als je dacht dat dit alleen een trend was onder buitenlandse voetballers (thanks Neymar), heb je het mooi mis. Schöne’s nieuwe kapsel maakte al eerder zijn debuut op het veld. Spot jij de meest originele kapsels van het seizoen?

Ook is de poll-functie van Twitter uitermate geschikt om prangende vragen over de vooruitgang van de kapsels van de spelers te beantwoorden.

Het kapsel van Van Persie eindigde op de tweede plaats. Joop Gall is de grote winnaar van de poll, echter gaat Jopie al een aantal jaren kaal door het leven.

Grappenmakers

Twitterveteraan en koning van de oneliners @JOR_ID is een groot liefhebber van het spelletje. En hoewel hij fan is van Ajax, ontkomt ook zijn club niet aan de grappen. Voormalig tennisser @raemonsluiter staat door weer en wind achter zijn Rotterdamse cluppie Feyenoord. De voetbalwereld is echter niet veilig voor zijn vlijmscherpe (en hilarische) kijk op het nieuws.

Kijk, en geniet

De Eredivisie zit vol met aanstormend (Twitter)talent en uiteraard wil het oog ook wat. Deze jongens zijn klaar voor de toekomst en zullen het kijken van een potje voetbal de komende jaren een stuk interessanter maken:

The winner takes it all

Voor het eerst in de Nederlandse voetbalgeschiedenis is de penaltyreeks via de ABBA-volgorde genomen. Voorheen mochten teams om de beurt proberen de bal raak te schieten. Nu mag team A eerst, dan twee keer team B en dan weer team A, zo wordt de psychologische druk wat eerlijker verdeeld. En ja, naast een bepaalde manier van strafschoppen nemen, kennen we ABBA ook als een Zweedse band met hits zoals Gimme! Gimme! Gimme! en Dancing Queen. Twitter ging weer los; de ABBA referenties bleven dan ook niet uit.

https://twitter.com/eusroovers/status/1025807367022288898

De keeper van Feyenoord, Justin Bijlow, was niet helemaal op de hoogte van dit feitje. Bij ABBA dacht hij aan een tekenfilm namelijk.

Hopelijk maken we op deze manier jouw zondag weer een beetje fun en maken we voor jou een potje voetbal kijken met deze tips weer leuk!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.