logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Geen spat veranderd, Sophie Hannah

geen spat veranderd

Geen spat verandert draait om het gezin van Flora en Lewis Braid. Het begint op het moment dat Beth Leeson stiekem langs hun huis rijdt. Beth en Flora waren 12 jaar geleden heel hecht met elkaar, maar groeiden plots uit elkaar. Nu wonen Flora en Lewis weer binnen hun bereik en kan Beth haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ze wil weer opnieuw contact! Maar wanneer ze hun huis bekijkt, ziet ze iets vreemds. Ze ziet een oudere Flora uit een auto stappen, gevolgd door twee jonge kinderen. De kinderen, kennelijk van Flora, zijn even oud als 12 jaar geleden. Hoe kan dat? Ze zijn geen spat veranderd!

Speurtocht

Met die kennis in haar achterhoofd gaat Beth op onderzoek uit. Twaalf jaar geleden hadden ze namelijk ook al twee kinderen van 3 en 5… hoe kan het dat ze niet ouder zijn geworden? De zoektocht naar de waarheid wordt stap voor stap verteld en er verschijnen voldoende aanknopingspunten om jou als lezer betrokken te houden. Elke keer dat een nieuwe theorie wordt gevormd, wordt deze omvergeworpen en een nieuwe koers ingeslagen. Ze krijgt telkens nieuwe informatie, die haar weer op weg helpt. Zo krijgen Beth en haar man Don informatie van een buurman; ze praten met het schoolhoofd van het kind; ze gaan naar de politie; ze gaan terug naar het huis; ze bellen Lewis in Amerika. Elke keer duikt er iets nieuws op, maar niet genoeg om te verklaren wat Beth zag.

Wisselvallig

In sommige opzichten is het plot relatief eenvoudig en duurt de ontknoping niet zo lang. De spanning aan het einde werkt niet helemaal omdat er niet genoeg diepte in het plot zit om een spetterende finale te vergoelijken. Hoewel de personages best goed zijn uitgediept, reageren ze precies zoals je zou denken dat ze doen. Het kabbelt voort, lijkt soms wat gemakzuchtig in elkaar gezet en springt zo nu en dan van de ene tak op de andere, wat de continuïteit in het verhaal lang niet altijd ten goede komt. De grootste drang om door te lezen zit hem eigenlijk in het personage Beth, waarvanuit het verhaal wordt verteld. Haar twijfel, doorzettingsvermogen en vastberadenheid slepen ook jou door het verhaal.


Ga direct naar Geen spat veranderd op BOL.com.

Recensie over Geen spat veranderd

Geen spat veranderd is vloeiend geschreven, met realistische dialogen. Het is mooi om te zien dat de manier van praten anders is tussen de verschillende generaties. Het is een toegankelijk boek, maar niet echt geschikt voor de kritische lezer. Er zitten simpelweg te veel gaten en sprongen in om echt een intelligente thriller te worden. Lekker zomervoer, maar niet meer dan dat.

Score: 6


Informatie

Titel: Geen spat veranderd
Auteur:
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina’s: 352
Type boek: Paperback
ISBN: 9789044360486
Prijs: 21.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.