logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Geef sfeer aan je ruimte met led panelen

Laten we voorop stellen dat led panelen vooral geschikt zijn voor zakelijke omgevingen. Hoe decoratief of fraai ze ook zijn, ledpanelen worden nu eenmaal verwerkt in systeemplafonds… en dat is in je woonkamer niet de fraaiste oplossing. Toch kun je meer met ledpanelen dan je denkt. Vooral decoratieve ledpanelen zijn een geweldige manier om een ruimte een unieke en moderne uitstraling te geven. Deze panelen zijn gemaakt van lichtgewicht materialen en zijn voorzien van ingebouwde LED-verlichting. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, waardoor ze perfect zijn voor elk type interieur.

Milieubewuste oplossing

Een van de grootste voordelen van led panelen is dat ze energiezuinig zijn. De led verlichting verbruikt veel minder energie dan traditionele verlichting, wat betekent dat je energierekening een stuk omlaag gaat. Als extra bonuspunten hebben led panelen een hogere lichtopbrenst dan andere lichtbronnen en gaan ze veel langer mee dan traditionele gloeilampen, waardoor je minder vaak lampen hoeft te vervangen.

Decoratieve led panelen

Natuurlijk ken je de standaard witte led panelen, maar wist je dat je ze ook kunt bedrukken? We spreken dan over decoratieve ledpanelen, die een echte eye-catcher kunnen vormen in je werkplek of kantoor. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten ruimtes. Natuurlijk kun je deze panelen gebruiken als plafondpanelen, maar je kunt ze ook inzetten als wandpanelen om de muren van je kantoor of wachtruimte op te fleuren. Vanuit daar is het een kleine stap naar het gebruik in winkels of restaurants, waar ze kunnen worden gebruikt als reclamebord.

Snelle installatie

Omdat de panelen verwerkt worden in systeemplafonds, heb je te maken met een standaard aansluitsysteem. Het neerhangen van led panelen is dan ook heel makkelijk zelf te realiseren. Ze worden geleverd met alle benodigde bevestigingsmaterialen en kunnen daardoor heel makkelijk worden aangesloten.

Combineren

LED verlichting is heel divers inzetbaar. Kies bij voorkeur voor dimbare panelen, zodat je makkelijk en snel de sfeer kunt aanpassen aan het moment. Zo zorg je voor prettig diffus licht tijdens het werken, maar kun je de sfeer wat temperen tijdens de kerstborrel. Met spots, wandlampen of staande lampen breng je vervolgens sfeerelementen aan, zodat het kantoor helemaal tot leven komt: de led panelen gebruik je bij voorkeur voor algemeen werklicht.

Led panelen op de werkvloer

In conclusie, decoratieve ledpanelen zijn een geweldige manier om een ​​ruimte een moderne uitstraling te geven, terwijl u tegelijkertijd energie bespaart en het milieu minder belast. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, en zijn zeer gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Of u nu uw huis, kantoor of commerciële ruimte wilt upgraden, decoratieve ledpanelen zijn een slimme keuze voor een mooie en duurzame verlichting.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.