logo-liggend-wit-donkerblauw

Leesbevorderingscampagne Geef een boek cadeau

Woeste Willem

De nieuwe titel van Geef een prentenboek cadeau is bekend. Dit jaar is het prentenboek Woeste Willem van Ingrid & Dieter Schubert. Het is vanaf 10 april voor € 2,50 te koop in de boekhandel. Geef een boek cadeau, samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken

Leesbevorderingscampagne

De leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!

geef een boek cadeau

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.

Woeste Willem van Ingrid & Dieter Schubert

‘En nu opgehoepeld’!, brult Willem. Frank begint te rennen.
‘Tot ziens!’ roept hij over zijn schouder.
‘Alstjeblieft niet,’ mompelt Willem.
Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Frank sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen. Woeste Willem verscheen voor het eerst in 1992.

Woeste willem schrijvers

Al 40 jaar prentenboekenmakers

Ingrid en Dieter Schubert maken al veertig jaar samen prentenboeken. De illustratoren groeiden op in Duitsland, maar wonen al jaren in Amsterdam. Hun boeken zijn over de hele wereld bekend, met inmiddels klassiek geworden titels als Platvoetje, Woeste Willem, Monkie, Er ligt een krokodil onder mijn bed en De paraplu.

In 2019 zijn 600.000 boeken gegeven aan kinderen

Geef een (prenten)boek cadeau is een maatschappelijk initiatief dat naast de boekhandel door landelijke organisaties wordt gedragen en gesteund. De lijst partners en ambassadeurs groeit met de dag. In 2019 hebben 600.000 boeken hun weg naar de kinderen gevonden: 200.000 jeugdboeken en 400.000 prentenboeken. Het streven is om samen in drie jaar tijd 1 miljoen kinderen te bereiken in Nederland en Vlaanderen.

Waarom is lezen en leesplezier van belang?

Lezen en voorgelezen worden opent een wereld van verhalen die de fantasie prikkelen en vensters openen naar nieuwe avonturen, mensen en culturen. Bovendien leggen zij de basis voor geletterdheid en daarmee tot succes op school en later in de samenleving. Het effect op woordenschatontwikkeling is onevenaarbaar: met een kwartier vrij lezen per dag leren kinderen gemiddeld 1000 woorden per jaar!

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.