logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit zijn de nieuwe titels voor Geef een Boek Cadeau

De succesvolle leesbevorderingscampagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ kijkt nu al uit naar haar negende editie! De titels voor volgend jaar zijn bekendgemaakt. Het gaat om ‘Superjuffie!’ van Janneke Schotveld met illustraties van Annet Schaap en ‘De kleine walvis’ van Benji Davies.

Leesbevorderingscampagne

De leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.

Superjuffie!

‘Superjuffie!’ is een spannend en humoristisch verhaal over een doodgewone juf die in een superheld verandert zodra ze een hapje van een krijtje neemt en deze gave gebruikt om dieren in nood te helpen.

“Ik ben al jaren groot fan van ‘Geef een boek cadeau’. Met deze actie kan elk kind een eigen boek krijgen en dat is fantastisch. Dat ‘Superjuffie!’ dit jaar is gekozen, vind ik natuurlijk superleuk!”

Schrijver Janneke Schotveld

De Kleine Walvis

‘De kleine walvis’ is een ontroerend verhaal over de kleine Boy, die een aangespoelde jonge walvis mee naar huis neemt en hem in de badkuip probeert te houden.

Geef een boek cadeau 2025

In 2025 zijn beide boeken tijdelijk verkrijgbaar voor slechts €2,99 in winkels in Nederland en Vlaanderen. De lage prijs moedigt aan om een boek te kopen voor jezelf én om cadeau te geven aan iemand anders.

Naar verwachting zullen bijna 500.000 kinderen in 2025 een boek van de campagne cadeau krijgen.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.