logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gebruik het STAP-budget om je kennis te verbreden

Ben je toe aan een volgende stap in je professionele carrière? In dit artikel zetten we een aantal suggesties voor je op een rijtje, om deze stap daadwerkelijk te kunnen zetten. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van het STAP-budget, wat iedere Nederlandse burger aan kan vragen? Het geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een verpleegkundige opleiding (gedeeltelijk) door de overheid te laten betalen. Jezelf om laten scholen wordt op deze manier heel interessant! Houd er rekening mee, dat je niet iedere opleiding middels dit STAP-budget kunt bekostigen. Alleen voor opleidingen bij erkende opleidingsinstituten is dit budget aan te vragen. 

STAP-budget aanvragen voor jouw omscholingstraject

Op de website van de Rijksoverheid lees je meer over de wijze waarop je het STAP-budget voor jezelf aan kunt vragen. Benieuwd bij de inzet van het STAP budget welke opleidingen je kunt volgen? Er zijn verschillende grote opleidingsinstituten in Nederland, waar je de keuze hebt uit een breed scala aan opleidingen. Om een voorbeeld te noemen: NCOI. Kijk alvast eens op hun website, om beeld te krijgen van de opleidingen die bij jouw interesses en persoonlijke ambities passen. Een opleiding moet bijdragen aan je duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. 

Start tijdig met een omscholingstraject

Waar de ene opleiding een paar maanden duurt, kan een andere opleiding al snel een jaar duren. Het maakt het verstandig tijdig op zoek te gaan naar een geschikte opleiding, wanneer je niet langer tevreden bent over je huidige functie. Een omscholingstraject volgen is niet alleen interessant wanneer je huidige baan je niet langer aanspreekt. Mogelijk worden er binnenkort functies bij je werkgever geautomatiseerd, waardoor je elders in de organisatie wordt ingezet. Door nu alvast een opleiding te volgen, kun je straks voor een baan kiezen die bij je past; het voorkomt een gedwongen overplaatsing naar een andere afdeling binnen de organisatie. 

Suggesties voor het volgen van opleidingen 

Eerder werd een verpleegkundige opleiding al als suggestie genoemd om je kennis te verbreden en je inzetbaarheid daarmee te verbeteren. Ook binnen de IT-sector wordt momenteel veel personeel gezocht. Deze sector is zeer breed; volg een opleiding tot projectmanager, tot ontwikkelaar of bijvoorbeeld tot consultant. Een derde interessante suggestie: een baan in het onderwijs. De salarissen van het onderwijspersoneel zijn de afgelopen jaren fors verhoogd. Het maakt een baan op een basisschool steeds interessanter. Mede ook doordat de vraag naar docenten er groot is. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.