logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Gears 5, XBOX One


In de afgelopen 13 jaar is er veel veranderd in de wereld van Gears of War… en dat is alleen maar ten goede. Het spel maakt telkens een geweldige en bijna verpletterende indruk, mede dankzij kleine (en soms grote) veranderingen die worden doorgevoerd. Gears 5 is weer zo’n sprong voorwaarts en we kunnen er eigenlijk alleen maar lovend en positief over zijn. Het is een episch avontuur dat je meevoert naar de wereld van moderne oorlogsvoering.

Gamereeks

Nu is de reeks van Gears of War niet zo maar een gamereeks. Het vertelt een echt verhaal, waarin je wordt meegenomen. Aan het begin van Gears 5 krijg je dan ook een flashback te zien, zodat je weet waar je op dit moment staat. Een erg coole introfilm vertelt het verhaal van Gears of War 4, om alles weer even op scherp te zetten. En daarna? Daarna begin je als rookie Kait Diaz, helemaal onder aan de ladder! Daarbij krijg je te maken met de Zwerm, de opvolger van de Locust-horde.

Menselijk verhaal

Wat best opmerkelijk is aan Gears 5, is dat er best een nadruk ligt op de menselijke factor van deze oorlog. Je duikt in de politiek van de eindeloos lijkende oorlog, de moeilijke keuzes die gemaakt moeten worden… en ziet wat voor impact het heeft op je omgeving. Toch blijft het menselijke element wat op de oppervlakte – het moet natuurlijk ook een prettige shooter blijven, waar je zonder al te veel gewetensbezwaren aan begint!

Zoeken en vinden

Een van de leukere elementen aan Gears 5 is wel de mogelijkheid om ontzettend veel te looten en te verzamelen. Overal en nergens vind je munten, posters en boeken om te verzamelen. Graaf verder, ga van de gebaande paden en je zult verborgen onderzoeksfaciliteiten vinden en verlaten nederzettingen… of nou ja… verlaten… het zijn vooral deze gebouwen en plekken die een bijzondere sfeer neerzetten – je komt in een wereld die geleefd is, en niet eentje die is gebouwd om weer neer te knallen. Om de grootse open wereld te verkennen kun je gebruikmaken van de fraaie voertuigen die de wereld rijk zijn, hoewel ze niet bepaald eenvoudig te besturen zijn.

Multiplayer

Ook Gears 5 heeft een uitgebreide multiplayer beschikbaar, waarbij jij met je vrienden samen kunt strijden om de planeet weer een stukje veiliger te maken. Ook deze multiplayermodi zijn wat aangescherpt. De multiplayermodi van Gears 5 zijn er in drie smaken: Horde, Escape of Versus-modus. In de Horde-modus vecht je samen met andere spelers om 50 steeds moeilijker wordende golven van AI vijanden af ​​te weren. In de loop van het spel verzamel je kracht om verdedigingen op te bouwen en betere wapens te krijgen. Het is een tijdrovende handschoen en veel plezier, net zoals het altijd is geweest. De volgende smaak is de nieuwe Escape-modus, een labyrint van knetterende chaos waarin je in een team van drie spelers (online of lokale coöperatie) aan het werk bent om zo snel mogelijk door een vijandelijke bijenkorf te vechten en alles neer te slaan dat staat je in de weg en vermijdt het giftige gas dat achter je kruipt. Een snelle variant, dat vooral leuk is voor wanneer je geen tijd hebt voor horde-modus. Tot slot hebben we versus mode die op zichzelf veel opties heeft, waaronder een mix van klassieke en nieuwe arcade-modi zoals Tour of Duty, Bootcamp, Escalation, King of the Hill, Arms Race, Dodgeball, Execution, Guardian, Team Deathmatch en Warzone. Deze snelle wedstrijden zijn geweldig voor diegenen die houden van klassieke Gears (of de meeste FPS) multiplayer-modi.

Ga direct naar Gears 5, XBOX One op BOL.com.


Recensie over Gears 5

CooleSuggesties topper

Shooters zijn er in alle soorten en maten, maar zo populair als de Gears of War-reeks zijn er maar weinig. Gears 5 zet in op een allround beleving, een spannend verhaal en vooral een open wereld waarin ontzettend veel te ontdekken en de vinden valt. Het is een kwestie van schieten, herladen, upgraden en vooral ontwijken, maar je kunt hierin je eigen manier van vechten goed inzetten. Ben jij een subtielere sluiper of juist iemand die vol in de actie duikt? Van alle nieuwe features is de robot-compagnon Jack nog wel de interessantste: deze sidekick kun je van alles laten doen voor je, zodat jij meer tijd hebt in de dingen waar jij goed in bent: schieten! Naast een coole singleplayer zijn er ook meer dan genoeg multiplayer modi om te ontdekken en om in los te gaan! Bloedstollend spannend en hectisch!

Score: 9


Info

Gears 5, Xbox Game Studios
Xbox One, shooter.
Prijs: 58.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.