logo-liggend-wit-donkerblauw

Blijf jezelf verbeteren met de nieuwste Edge 540 en Edge 840 fietscomputers van Garmin


Garmin komt met de Edge 540- en Edge 840-serie fietscomputers, die heel wat nieuwe functies bieden. Zo geven de nieuwe Edge fietscomputers uitgebreide coaching gericht op jouw doelen fietser en verbeterde navigatie. En dat alles in een compact en lichtgewicht ontwerp. Bovendien geven de Solar modellen fietsers nog meer fietsplezier met een batterijduur tot 32 uur bij veeleisend gebruik of tot 60 uur in de batterijbesparingsmodus.

Persoonlijk systeem

Of je nu traint voor een grote wedstrijd of gewoon ontspannen wilt fietsen, met de Edge 540 en 840 ben je verzekerd van de juiste fietscomputer. Met de geavanceerde prestatiestatistieken, persoonlijke workouts, adaptieve coaching en dynamische inzichten en analyses tijdens de rit begeleiden deze fietscomputers jou naar betere prestaties.

We zijn verheugd om de nieuwe Edge 540- en Edge 840-serie te introduceren. Deze nieuwe Edge-fietscomputers leggen de lat hoger wat betreft het bijhouden van prestaties, kaarten en navigatie. De ongeëvenaarde batterijduur met nu zelfs solar modellen, voor opladen via zonne-energie, zorgen ervoor dat je door kunt blijven gaan. De Edge 540 en 840 zijn het perfecte hulpmiddel om de rit of training van elke fietser drastisch te verbeteren

Bart Zijderlaan, Marketing en Communicatie Manager van Garmin Nederland

Nieuwe functies

De Edge 540- en 840-serie zit boordevol innovatieve functies:

  • Vind overal de weg in de meest uitdagende omgevingen met multi-band GNSS-technologie voor een verbeterde nauwkeurigheid
  • Fiets als een local, welke fiets je ook hebt (Race, MTB en Gravel). Met verbeterde kaarten specifiek voor het type rit waarop populaire wegen en trails staan aangegeven, plus doorzoekbare nuttige punten
  • Bekijk de resterende stijging en helling met de ClimbPro, klimplanner. Deze is nu beschikbaar voor elke rit, je hoeft geen route meer in te laden.
  • Bekijk de dagelijkse aanbevolen workouts en trainingsaanwijzingen op het scherm. Op basis van jouw uitdaging of event krijg je persoonlijke coaching die zich aanpast aan je huidige trainingsbelasting en herstel tijdens het fietsen met een compatibele vermogensmeter en hartslagmeter.
  • Beheer je inspanningen met de Power Guide functie. Deze helpt je rit beter in te delen als je een vermogensmeter hebt gekoppeld.
  • Krijg tijdens het fietsen inzicht in je Stamina op basis van je vermogen en hartslagdata. Zodat je kunt zien hoelang je jouw tempo kunt volhouden.

Robuust design

Alle modellen uit de Edge 540- en 840-serie beschikken over een 2,6-inch kleurenscherm en functieknopbedieningen die in elke omgeving werken. De Edge 840-serie beschikt tevens over een responsief touchscreen. Waar de volgende rit ook naartoe leidt, de Edge 540- en 840-serie bieden een indrukwekkende batterijduur tot 26 uur bij veeleisend gebruik en tot 42 uur in batterijbesparingsmodus. De modellen met Solar charging gaan nog een stap verder qua batterijduur.

Verpletter elke rit en Persoonlijke Records

De Edge 540 en 840 zitten boordevol geavanceerde trainingsstatistieken en navigatietools om fietsers te helpen op hun best te presteren en de mooiste routes te fietsen. Met inzichten van Firstbeat Analytics™ zoals VO2 max, trainingsstatus en trainingsbelasting, hersteltijd en meer, kunnen fietsers zien hoe hun lichaam reageert op hun trainingsinspanningen2. Wanneer je tevens een Garmin smartwatch draagt, krijgen ze een meer holistisch beeld van hun gezondheid en welzijn met inzichten zoals Pulse Ox3, Body Battery™ energiemonitoring, geavanceerde slaapmonitoring en slaapscore. Hoe meer prestatie-data en health en wellness data wordt vastgelegd binnen Garmin Connect, hoe beter je Garmin device je kan adviseren over prestaties, aanbevolen workouts en meer.

Tijdens een rit laten de Edge 540- en 840-serie rijders zien hoe hun lichaam zich houdt in verschillende omgevingen o.a. met warmte- en hoogteacclimatisering en kunnen tijdens de rit meldingen worden ingesteld wanneer het tijd is om bij te eten en te drinken. Bovendien bieden geavanceerde fietsdynamica inzicht in de prestaties tijdens een rit en bieden specifieke mountainbike-dynamics interessante data zoals aantal sprongen, sprongafstand, hangtime, grit en flow.

Waar je ook heen fietst, de geavanceerde navigatiefuncties houden je op het goede spoor. Verbeterde kaarten zorgen voor de mooiste routes, of je nu op de weg, mountainbiketrails of gravelpaden fietst. Met Trendline™ Popularity Routing ben je overal ter wereld verzekerd van de mooiste ritten. Bovendien hebben gebruikers van zowel de Edge 540- als de 840-serie toegang tot de wereldwijde Trailforks-content, voor de mooiste offroad routes en traildetails. Wil je even snel van een route af om ergens wat te drinken of te pauzeren kunnen routebegeleiding en off-course meldingen eenvoudig worden gepauzeerd en ze kunnen op elk moment snel weer worden ingeschakeld om rijders terug te brengen naar hun oorspronkelijke route of startpunt.

Stay connected

Fietsers kunnen met een gerust hart fietsen dankzij ingebouwde veiligheids- en trackingfuncties zoals LiveTrack, groepsberichten en Ongevaldetectie voor alle fietsactiviteiten, inclusief mountainbiken. Voor extra vertrouwen en veiligheid tijdens het fietsen zijn de Edge 540- en 840-serie compatibel met de Varia fietsradars en -koplampen, evenals inReach® satelliet communicatie met SOS-mogelijkheden en communicatie wanneer je naar plekken gaat buiten mobiel bereik.

Binnen en buiten

De Edge 540 en 840 kunnen eenvoudig worden gekoppeld aan Tacx® smart indoortrainers om het hele jaar door te rijden. Of je nu binnen of buiten fietst, rijders kunnen via de gratis Garmin Connect app eenvoudig koersen maken en naar een Edge toestel sturen, alle technische details van een rit bekijken, persoonlijke prestaties loggen en meer. En voor degenen die hun fietscomputer willen personaliseren, biedt de Connect IQ™ Store vele aangepaste gegevensvelden, apps en widgets die eenvoudig naar het Edge-apparaat kunnen worden gedownload.

Snelle installatie

De installatie en set-up van de Edge 540 en 840 is super eenvoudig. Direct uit de doos kun je beginnen met fietsen. De Edge toestellen bieden een eenvoudige interface en user experience om direct toegang te krijgen tot informatie, profielen, routes, training-tools en meer. Bovendien kunnen gebruikers datavelden eenvoudig aanpassen en customizen via het toestel en zelfs via de gekoppelde smartphone. Wanneer je hiervoor al een Edge fietscomputer in gebruik had kunnen eenvoudig reeds gekoppelde sensoren en datavelden naar de nieuwe Edge 540/840 worden gesynchroniseerd.

Prijs en beschikbaarheid

De Edge 540 Solar en Edge 840 Solar zijn per direct verkrijgbaar en hebben adviesprijzen van respectievelijk € 499,99 en € 599,99. De standaard Edge 540/840 fietscomputers zonder Solar charging hebben een adviesprijs van respectievelijk € 399,99, en € 499,99. Tevens zijn performance bundels beschikbaar inclusief HR Dual hartslagband een speed/cadans-sensoren.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.