logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Garfield Kart: Furious racing


“Garfield, de beroemde lasagne-liefhebbende kat, is terug!” Maar echt terug is hij niet: Garfield Kart: Furious racing is namelijk een remaster van de originele Garfield Kart, een spel dat al zo’n 6 jaar oud is. En of dat nu een goed idee was?

Flashback

De originele Garfield Kart maakte niet bepaald indruk op de gamers. Kwalitatief was het niet echt om over naar huis te schrijven en ook in YouTube kreeg het niet bepaald lovende recensies. Niet dat het zo tenenkrommend slecht was – er zijn genoeg slechtere games – maar een echte kaskraker is het nooit geworden. Nu zul je zien dat op papier Furious Racing hetzelfde spel is. Je krijgt dezelfde acht racers uit het Garfield-universum, inclusief de beroemde Garfield himself, zijn eigenaar Jon en andere geliefde personages als Odie, eh … Pieps de muis en Harry (…). Ieder personage heeft zijn eigen voertuig, maar daar kun je vrij in wisselen, mocht je dat willen. Ook de 16 tracks zijn onveranderd gebleven. Op een paar kleine grafische updates na, uiteraard.

Verzamelwoede

Nu heb je bij de meeste games tracks en voertuigen die je kunt ontgrendelen bij het spelen van een game. Bij Garfield Kart: Furious Racing is dat niet het geval, je kunt ze allemaal spelen wanneer je het spel begint. Wel kun je nieuwe spoilers en hoeden vrijspelen die je kunt dragen voor extra bonussen. Zo zorgt een kokosmuts voor een snellere oplaadtijd van je taartwapens, met een vikinghelm kun je meerdere lasagne power-ups achter elkaar gebruiken, et cetera.

Ga direct naar Garfield Kart: Furious racing op BOL.com.


Recensie over Garfield Kart: Furious Racing

Garfield Kart is niet echt een favoriet spel onder gamers. Aan de ene kant is het te eenvoudig en biedt het weinig groeimogelijkheden. Aan de andere kant is het simpelweg geen prettig spel. De karts laten zich maar moeilijk besturen en lastig bedienen. Je vliegt te vaak uit de bocht, buitelt ondersteboven… het is één grote chaos. Dat past misschien bij een game over Garfield, maar prettig racen is het niet.

Score: 5


Info

Garfield Kart: Furious Racing, Mindscape
PS4, XBOX One, Nintendo Switch, racing.
Prijs: 35 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.