In deze tijd ontstaan er vast heel veel discussies over de schermtijd van kinderen. Op zich wel logisch: ze zijn de hele dag thuis, net als jij. Om ‘de lieve vrede’ te bewaren geef je ze liever de vrije hand dan elke dag in discussie te gaan of strenge controlemaatregelen te treffen. Het kan echter ook anders: sinds wij de GameTimer in huis hebben en actief gebruiken, zijn er nog altijd wel botsmomentjes, maar ligt de controle en het inzicht veel meer met de kinderen.
Afspraken maken en inzicht bieden
Een van de belangrijkste succespunten van de Gametimer zit hem wel in het maken van afspraken met je kinderen. Het is een discussiedingetje: hoe lang gamen ze achtereen, en waarom? Sommige spellen duren misschien 10 minuten, anderen soms 30… en hoe lang vind jij dat ze daarna pauze moeten nemen? Hoe vaak mogen ze op een dag achter een smartphone, tablet, pc of console kruipen om te gamen? En schaar je televisie, youtube, Netflix ook onder ‘schermtijd’? Nadat je alle afspraken hebt gemaakt, voer je die gegevens in in de GameTimer-app. Per dag geef je ze een maximale gametijd per keer, het aantal keren dat ze mogen gamen en een pauzetijd. Die gegevens worden gekoppeld aan de GameTimer, die vanaf dat moment letterlijk dienst doet als een high-tech zandloper. Via deze link lees je onze ervaringen met de GameTimer, inclusief wat tips om er mee om te gaan.
Wil je meer informatie over de achtergrond, techniek en uitleg over de GameTimer? Dan kun je ook naar de officiële GameTimer website.