logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gamers opgelet: de Razer Omata zou wel eens het ultieme keyboard kunnen zijn


RZR_OrnataChroma_V02_WristRest

Razer, de toonaangevende leverancier van hardware- en software-oplossingen voor gamers, introduceert de Razer Ornata, een nieuwe gaming-toetsenbord op basis van de revolutionaire Mecha-Membrane-technologie van Razer.

De Mecha-Membrane-technologie van Razer combineert de meest wenselijke aspecten van een toetsenbordontwerp voorzien van een membraan en rubberen dome-toetsen met de voordelen van een mechanisch toetsenbord. Dit heeft geresulteerd in de Razer Ornata, dat bij elke aanslag een zachte aanraking met kussenwerking combineert met een duidelijke tactiele klik.

Gebruikers kiezen, traditie getrouw vanwege het comfort, voor toetsenborden met een membraan en rubberen dome-toetsen. Voor snelle actuatie en duidelijke tactiele feedback gaat de voorkeur uit naar mechanische switches. De Razer Mecha-Membrane, met zijn unieke middelhoge hybride toetsenkap, zorgt voor een comfortabele en efficiënte type-ervaring die met geen ander toetsenbord te vergelijken is.

“De Razer Mecha-Membrane is het resultaat van jarenlange research & development en het streven om de beste toetsenborden voor gamers af te leveren”, aldus Min-Liang Tan, medeoprichter en CEO van Razer. “Toen we binnen onze productielijnen overstapten op onze zelf ontwikkelde Razer Mechanical Switches, leerden we daarmee praktische lessen die ons in staat hebben gesteld om andere technologieën te perfectioneren. De Razer Ornata is een uitmuntend voorbeeld van de manier waarop onze technici feedback van klanten inzetten om innovaties af te leveren die er voor gamers toe doen. In dit geval brengen we twee ongelijksoortige toetsenbordtechnologieën samen om voor een fenomenale gebruikservaring te zorgen.”

De Razer Ornata Chroma is voorzien van toetsen met afzonderlijke achtergrondverlichting. Het toetsenbord maakt gebruik van de Razer Chroma-technologie, die voorziet in aanpasbare verlichtingsfuncties die tussen apparaten kunnen worden gesynchroniseerd. Gamers kunnen kiezen uit 16,8 miljoen kleuren en uiteenlopende effecten. Ze kunnen de instellingen naar wens aanpassen met behulp van het softwareplatform Razer Synapse. Daarnaast kunnen ze hun configuratie delen met miljoenen andere gebruikers via de Razer Chroma Workshop. Er zijn bovendien Razer Chroma-verlichtingsprofielen beschikbaar voor populaire games als “Overwatch,” “Call of Duty: Black Ops III,” en “Blade and Soul”. Hiermee kunnen ook tutorials, acties binnen games worden weergegeven.

De Razer Ornata wordt geleverd met een verwijderbare ergonomische polssteun met magneetbevestiging. De polssteun is hierdoor eenvoudig te verwijderen wanneer het toetsenbord wordt gebruikt in kleinere werk- en gamingruimtes.
Daarnaast is een alternatieve versie van de Razer Ornata met monochroom groene verlichting beschikbaar. Deze versie is in staat om dynamische lichteffecten weer te geven met behulp van Razer Synapse.

De Razer Ornata Chroma en Razer Ornata kunnen vooraf besteld worden via RazerStore.com. Raadpleeg voor meer informatie www.razerzone.com/razerzone.com/ornata-chroma

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.