logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game on! Hoe richt je een gamekamer in?


Chillen en wifi: dat zijn zo ongeveer de belangrijkste ingrediënten voor een tienerkamer. Afhankelijk van de ruimte in de kamer is er een chillplek waar ze met hun vrienden kunnen rondhangen. Uiteraard kan een gameconsole niet ontbreken. Maar hoe maak je die gamekamer nou tienerproof?

Ideale gamekamer

De meest ideale gamekamer heeft een aantal ingrediënten. Uiteraard een gameconsole of variant daarop. Daarnaast moeten de tieners goed kunnen zitten, hebben ze een tafel of bureau nodig en kan een audiosysteem niet ontbreken. Tieners laten de muziek graag door de speakers schallen en de kamer moet vooral een beetje schemerig zijn.

Van blauw naar rood

Natuurlijk wil je wel dat er af en toe een lichtje brandt. Je kunt ledstrips kopen die van kleur veranderen. Helemaal niet zo bijzonder misschien, maar wel dat je deze kunt bedienen met je mobiel. Hoe tof is het om met je mobieltje je lamp aan te zetten? Die digitale ledstrips zijn eenvoudig te installeren en maken de gamekamer helemaal af.

Uren …

Gamen staat hoog op het lijstje van hobby’s. Tieners kunnen dat dan ook uren doen. Door de ledstrips te monteren op het bureau waar de gamecomputer opstaat, krijgt de gamehoek een extra dimensie. Ledverlichting is sowieso een energiezuinige variant. Komt goed uit, de gameconsole verbruikt immers ook genoeg stroom. Wist je dat ledverlichting 85% zuiniger is dan de ouderwetse gloeilamp?

Rondhangen

Al jaren wordt gepraat over hangjongeren die overlast veroorzaken. Nu is dat een beetje kort door de bocht, zoveel verkeerds doet de gemiddelde hangjongere namelijk niet. Bovendien zijn ze zo af en toe even lekker buiten. Rondhangen op je eigen kamer is lekker veilig. Je valt er sowieso niemand mee lastig. Als ouder zorg je daarom voor een superchille zitzak. Je hebt zelfs speciale game-zitzakken. Krijg ze nu nog maar eens naar buiten!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.