logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game Review: Warhammer 40K: Inquisitor Martyr


Warhammer 40K is nu niet de meest vrolijke omgeving waar je in kunt rondlopen. Ben je meer een My Little Pony-fan? Dan kun je beter meteen wegklikken. Houd je wel van het grimmige sfeertje en stoere hakken en knallen? Lees dan gerust verder. Warhammer 40K: Inquisitor – Warhammer is namelijk een game om je kogels bij af te likken! Niet letterlijk, natuurlijk. Moet je ook niet willen. Niks aan.

Warhammer crawler

Het coole aan Warhammer 40K: Inquisitor – Martyr is dat deze game een echte dungeon crawler is. Maar dan ook een echte, met nieuw te ontdekken ruimtes (in dit geval geen grotten maar verlaten gebouwen), monsters die op je af komen, schatten die je kunt vinden en je personage die je naar believen kunt upgraden. En dat overgoten met een grimmig, high-tech en bloederig sausje van Warhammer 40K. Als een echte dungeon crawler betaamt heb je ook in Warhammer 40K: Inquisitor – Martyr een missie. Jij bent namelijk een echte onderzoeker die moet achterhalen waarom de verschillende basissen op de planeten zijn verlaten en vergeten van afzichtelijke monsters… wat is er in ’s hemelsnaam gebeurt? Tijdens die missies krijg je flink wat te verduren. Het is dan ook niet raar dat je de vele sidemissions uitvoert om extra experience en gear te verkrijgen!

Personages

In Warhammer 40k: Inquisitor – Martyr kun je kiezen uit drie verschillende gevechtsklassen, ieder met hun compleet eigen stijl van vechten. De een is een schieter, de ander een stealth-chappie of juist een melee-vechter. In een kort tutorial-leven leer je hoe je met je gaven en vaardigheden moet omgaan. Wat je er mee kunt. Op zich nuttig, maar heel verrassend is de bediening niet. Bovendien presteren de personages het beste wanneer je ze combineert met andere types, middels een multiplayer! Dat kan online, maar ook offline kun je het zijn tweetjes het kwaad bestrijden met al het geweld dat je in je hebt.


Recensie over Warhammer 40K: Enquisitor Martyr

De wereld van Warhammer 40K is een grimmige. Het gaat blijkbaar niet zo heel erg goed met onze toekomst! Gelukkig kun jij het recht doen zegevieren met flink wat geweld en actie. Als dungeon crawler is Martyr goed geslaagd. Het is grauw en grimmig, duister en spannend. De tegenstanders zijn krachtig genoeg om flink wat weerstand te bieden en zo voor een uitdaging te zorgen. Jammer genoeg leven de omgevingen weinig. Het maakt niet uit op welke planeet je rondloopt, het ziet er allemaal een beetje hetzelfde uit. Dat is wel een minpuntje.

Score: 8


Game info

BigBen
PS4, XBOX One, rpg. Prijs: 60 euro.
Ga direct naar Warhammer 40k: Inquisitor – Martyr op BOL.com.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.