logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: The Sims 4, XBOX One


The Sims – ik kan me niet voorstellen dat je deze gezinssimulatiegame niet kent. Misschien van de PC-versie, of van de gratis app, maar het spel, waarin je een gezin moet runnen en een carrière moet beginnen voor jezelf (en het eerdergenoemde gezin) werkt zo verslavend dat je er al snel een tweede leven op zult nahouden. Eentje die net zo onvoorspelbaar is als het echte leven, maar dan volledig in het Simmiaans.

Console

Het grote nieuws is daar: The Sims 4 heeft een nieuwe versie gekregen, maar dan enkel en alleen voor consoles! Nu kun je dus ook een nieuw leven beginnen op je XBOX One of PS4 – hoe gaaf is dat? Hierbij gebruik je de controller als muisaanwijzer. Jazeker: The Sims op je console is nagenoeg precies dezelfde versie als The Sims op je pc, maar dan moet je nog meer geduld uitoefenen. Maar tijd? Dat heb je bij de Sims genoeg. De wereld draait immers toch wel door, en vaak moet je wachten op de volgende gebeurtenis.

Je eigen karakter

Het mooiste aan The Sims 4 voor consoles is wel de Sims Creator. Daarmee kun je een geheel eigen personage maken. En dan bedoel ik niet dat je uit een tiental poppetjes kunt kiezen en die kunt aankleden, nee: ik bedoel echt een nieuwe sim maken. Oogkleur, haarkleur, kapsel, de stand van de ogen en de mond, de huidskleur in 50 tinten huid, zelfs je hele lichaamsbouw kun je aanpassen. En daarbij horen natuurlijk ook de doelen en wensen van een nieuw karakter. Ook daar kun je over nadenken en verwerken in jouw personage.

Bouwen maar

The Sims 4 is natuurlijk vooral bekend om het verdienen van geld en dat verdiende geld steken in je huis. Je kunt zelf een huis bouwen en uitbouwen. Zo kun je precies aangeven waar je meer aandacht op wil leggen. Is dat de woonkamer, of toch liever de keuken? Of heb je liever een kunstatelier? Dan bouw je een huis en richt je ‘m in naar wens. Een mooie vloerbedekking, gave meubels… en heb je meer geld? Dan vervang je het interieur gewoon door iets anders. Dat gaat bij de Sims heel wat sneller en makkelijker dan in het echt! Heb je nog geen console waar je The Sims op kunt spelen? Kijk eens naar deze XBOX One deals bij MediaMarkt!


Recensie over The Sims 4 console

Het blijft een verraderlijk verslavend spel, The Sims. Alsof je eigen leven nog niet genoeg tijd kost, wil je ook steeds meer tijd steken in je virtuele gezin! Jammer genoeg laat de bediening toch wat te wensen over: het werken met een controller is dan misschien ergonomisch een stuk verantwoorder, het blijft minder prettig werken dan met een muis. Toch biedt deze variant dezelfde mogelijkheden en opties als The Sims 4 op de PC, en dat is wel gaaf.

Score: 8


Info

The Sims 4, EA Games
PS4, XBOX One, simulatie.
Prijs: 45 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.