logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: The Last of Us Part II Remastered, PS5


Eigenlijk is het wel ironisch dat The Last of Us Part II oorspronkelijk bijna vier jaar geleden werd gelanceerd, toen de wereld in de ban was van de Covid-perikelen. Hoe typisch is het dat mensen thuis vastzitten door een wereldwijde pandemie, terwijl ze een apocalyptische videogame speelden over … een wereldwijde pandemie? Nu, vier jaar later, krijgt de PS4-game een Remastered-upgrade voor de PS5, naast de standaard PS5-versie dus. Wij trokken er op uit in die grimmige wereld om The Past of Us Part II – Remastered de nodige speeluren te geven!

PS5 upgrade

Het belangrijkste aan de Remastered-versie is natuurlijk de upgrade om in te springen op al die toffe nieuwe mogelijkheden van de PS5. Zo beschikt The Last of Us Part II Remastered over een nieuwe Fidelity-modus toevoegt, ondersteunt de game 4K-resolutie bij 30 frames per seconde, maar ook een Performance-modus in 1440p bij 60 fps. Je hebt een fatsoenlijk scherm nodig om de verschillen met de oude PS5-upgrade te zien, maar ze zijn er. De bewegingen zijn vloeiender, de verlichting is helderder en de landschappelijke details, vooral op de bladeren, hebben net iets meer leven gekregen, wat zorgt voor een nog groter gevoel van realiteit. Ofwel: bereid je voor op heftige, intense gevechten, die bijna filmisch van het scherm spatten! Ook heeft The Last of Us Part II Remastered een volledige implementatie van de Dual Sense-controller, waarbij gebruik wordt gemaakt van gedetailleerde haptische feedback en adaptieve triggers. Je kunt zelfs via de touchpad tokkelen op Joels gitaar, hoewel dat meer een leuke gimmick is.

Bonus content

Wat het spel echt een meerwaarde geeft, is de bonusinhoud. Zo is er een nieuwe spelmodus, No Return, wat een rogue-achtig overlevingsspel is waarin je zo lang mogelijk in leven probeert te blijven terwijl je in golven wordt aangevallen door vijanden. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende paden, elk gebaseerd op gebieden uit het hoofdspel. Als je sterft, is het spel voorbij; als je het einde haalt, is er een gigantisch eindbaasgevecht. Het bijzondere aan No Return is wel dat het helemaal in lijn is met het hoofdverhaal. Le sluipt door verlaten winkels en steegjes, luisterend naar de geïnfecteerden of juist menselijke soldaten. Verwacht dus veel sluipen, maar ook fantastische actiemomenten, waarbij je op verschillende momenten je wapens en items kunt upgraden.

Lost Levels

Een andere bonusfeature zijn de Lost Levels, waarbij drie van de levels die de originele game niet hebben gehaald, toch een plekje hebben gekregen. Zo is er een proloog naar de Jackson Party waar Dina en Ellie elkaar kussen, er is een uitgebreide sectie in de riolen van Seattle en tot slot een late game-scène waarin Ellie op een wild zwijn jaagt. Deze korte levels zien er op sommige plekken behoorlijk ruw uit, maar bieden een fascinerende inkijk in het ontwikkelingsproces. Alle scènes zijn voorzien van audiocommentaar van de hoofdontwerpers en geven inzicht in hoeveel aandacht en planning er in elk klein onderdeel van het spel zit, zoals hoe de ontwerpers de emotionele context van een scène tot stand brengen.


Ga direct naar The Last of Us Part II Remastered op BOL.com.

Recensie over The Last of Us Part II Remastered

CooleSuggesties topper

The Last of Us Part II Remastered is een fijne heruitgave van de originele game – hoewel het daarmee ook niet de moeite waard is om in huis te halen als je de originele Part II hebt (tenzij je een fantastische fanboy of fangirl bent natuurlijk 🙂 ). Het spel zelf is fantastisch: de spanning, actie en sluimerende gevaren komen onmiskenbaar op je af. De actie is fenomenaal en het verhaal is bijzonder goed uitgediept. De upgrades maken optimaal gebruik van de mogelijkheden van de PS4 en omvatten dus meer dan een grafische opwaardering. Voor degenen die de game nog nooit hebben gespeeld, of die hem nog niet op een PS5 hebben ervaren, is dit een must-have: het is het neusje van de zalm op het gebied van state-of-the-art mainstream narratieve gaming,

Score: 9


Info

The Last of Us Part II Remastered
Uitgever: Sony
Getest op: PS5
Genre: fps
Prijs: 50 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.