logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: The Division 2


Na het grandioze succes van The Division, was het natuurlijk wachten op de reactie. Komt er een vervolg, of blijft Ubisoft de eerste game bejubelen? De eerste optie werd gekozen, met The Division 2 als resultaat. In hoeverre het vervolg verschild van de eerste titel? Dat gaan we zo zien.

Doomsday

Net als The Division, speelt The Division 2 in de toekomst, op een moment in de tijd waar de mensheid de leiden heeft onder een genadeloos virus en mensen proberen te pakken wat er te pakken valt. Vandalisme en misdaad vieren hoogtij. The Division zet alles op alles om Amerika weer op poten te krijgen en een veilig oord te maken voor ieder die er wil horen. En ja, daar hoort een zero-tolerance bij. Jij loopt dus zwaarbewapend over straat, om al het uitschot moet de grond gelijk te maken. Dat maakt The Division 2 – net als deel 1, een geweldige thirt-person looter-shooter.

Update of upgrade

De vraag is: kun je The Division 2 nu een upgrade noemen na het eerste deel, of is het eerder een update? Ik zou zeggen het tweede. The Division stak natuurlijk al geweldig in elkaar, dit vervolg doet er een paar schepjes bovenop – maar zonder veel noviteiten. Het is een geweldig mooi vormgegeven wereld waarin je loopt – mooier dan het eerste deel, maar de manier van spelen en de opdrachten lijken bizar veel op die van het eerste deel (dat trouwens nog steeds updates gaat krijgen).

Interessante tegenstanders

Wat wel een stuk beter is dan in het eerste spel, is de manier waarop tegenstanders jou te lijf gaan. In het eerste spel kon je gewoon je geweer op een bepaald punt richten: telkens nam een andere vijand dat punt als veilige post. Die vlag gaat niet meer op. De tegenstanders zijn intelligenter en zullen je ook proberen van opzij aan te vallen. Dat maakt het spel een stuk lastiger! Gelukkig heb jij ook nieuwe technieken ter beschikking, zoals turrets en drones, waarmee je indringers op een afstandje kunt houden. Heel gaaf! Het zijn ook de eerste twee upgrades die ik kocht.

Bekijk hier de Engelse film: Wat is The Division 2 nou eigenlijk?

Veel gevaar

Naarmate je verder door Washington DC loopt, zul je ontdekken dat er meer dan genoeg is om te ontdekken en te vernietigen. Er zijn veel tegenstanders die je kunt verslaan, zelfs op weg naar een missie zul je genoeg hangjongeren tegenkomen die tot de tanden bewapend zijn. Op die routes ontdek je nieuwe wapens en accessoires, die je kunt gebruiken om je eigen manier van spelen te benadrukken. Het gave van zo’n lootsysteem is dat je de wapens ook kunt upgraden en uitbouwen, zodat ze krachtiger, sneller en nauwkeuriger worden.

Ga direct naar The Division 2 op BOL.com.


Recensie over The Division 2

CooleSuggesties topper

The Division 2 is een te gekke game. Je zult er absoluut van smullen, zeker als je The Division 1 nog niet kent of niet hebt. Vond je het eerste deel maar suf, dan kun je deze beter laten liggen. Je zou kunnen zeggen dat dit ‘meer van hetzelfde’ is, verpakt in een ander jasje. De verbeteringen zijn subtiel, maar wel degelijk aanwezig. Het is een spannende, vlotte game met veel lootmogelijkheden en opties om de game naar je hand te zetten. Minpuntje: waarom moeten die safehouses en starting points zo groot en onoverzichtelijk zijn?

Score: 9


Info

The Division 2, Ubisoft
XBOX One, PS4, PC, actie.
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:


Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.