logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Shadow of the Tomb Raider


De games met Lara Croft als een ultieme sexy tombraider hebben vanaf het eerste moment al gezorgd voor wat ophef. De sexy brunette werd steeds beter uitgevoerd en kreeg steeds nadrukkelijkere rondingen, tot er vijf jaar geleden een punt achter werd gezet: Lara Croft werd weer gewoon een vrouw. Een heel knappe vrouw, maar een avonturier in de eerste plek. Bovendien zorgt Shadow of the Tomb Raider, het derde deel uit deze nieuwe trilogie, eerder voor een grimmige sfeer vol adrenalinemomenten dan voor een zwoele, opzwepende game.

Trinity

In Shadow of the Tomb Raider probeert Lara met al haar kunnen om de illustere organisatie Trinity tegen te gaan in hun plannen om de wereld in diens macht te krijgen. De sleutel tot die macht ligt in een geheim antiek voorwerp, dat al eeuwen verborgen is gebleven voor de mensheid. Maar nu is hij boven water komen drijven. En laat dat nou ook net Lara’s ding zijn. De race tegen de klok begint en een touwtrekkerij om de magische voorwerpen barst los.

Geweldige omgevingen

Wat Shadow of the Tomb Raider nog beter maakt dan de eerdere games, is de geweldige manier waarop de wereld is vormgegeven. Hij is net realistisch genoeg om heel geloofwaardig over te komen, maar ook niet té, waardoor de computergeanimeerde personages niet uit de toon vallen. Daarbij speelt het spel van licht en donker een grote rol – iedere omgeving ademt gewoon een bepaalde sfeer uit. Je kunt redelijk vrij rondlopen door de werelden, zo lang je binnen de voorgeprogrammeerde perken blijft. Daarbij heeft Lara het grote voordeel dat ze perfect reageert op haar omgeving. Ze beweegt soepel en natuurlijk en reageert zo nu en dan anders op bepaalde bewegingen. Erg indrukwekkend gemaakt.

Moordvrouw

Wat wel opvalt, is dat Lara in Shadow of the Tomb Raider al lang niet meer dat lieve meisje is, die zorgzame vrouw. Ze is een harde vechtersbaas geworden die er niet voor terugdeinst om iemand te besluipen en te vermoorden. Ook dat laat de spanning goed oplopen, wat de sfeer en het verhaal absoluut ten goede komt. Het is trouwens niet allemaal vechten en doden. In tegendeel. Zoals in de vorige titels uit de Tombraider-saga speelt ook hier het oplossen van mysteries een heel grote rol. Je moet puzzels oplossen, voorwerpen vinden, machines activeren en op tijd de uitweg zien te vinden.


Recensie over Shadow of the Tombraider

CooleSuggesties topper

Lara Croft maakt Mexico onveilig voordat Trinity de hele wereld onveilig maakt! De zoektocht naar een geheim artefact zorgt voor een spannend kat-en muisspel dat je in veel verschillende levensbedreigende situaties brengt. Houd je controller stevig vast, laat je onderdompelen in de duistere wereld van Mexico en leef je uit met dit prachtige spel.

Score: 9


Games koop je online bij:

Ga direct naar Shadow of the Tombraider op BOL.com.

Game info

Square Enix
XBOX One, PS4, PC, avontuur. Prijs: 60 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.