logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Saints Row


Het is al weer even geleden dat we iets van Saints Row hebben gehoord. De verwachtingen waren (zeker met de nieuwste consoles binnen handbereik) behoorlijk hooggespannen. De oude franchise was duidelijk wat gedateerd, vooral door de politieke vibe die er in verwerkt was (en laten we eerlijk zijn: dat wereldbeeld is in de afgelopen tien jaar behoorlijk veranderd!) en natuurlijk de nieuwste technologische snufjes waar iedereen mee rondloopt. Het is een knappe prestaties die ze hebben neergezet om zo’n bekende franchise een hoognodige oppepper te geven.

Vrijheid van de open wereld

Zoals meer games die we kennen – denk aan Need for Speed en GTA – werken in een rijke, open wereld. Zo ook deze game. Saints Row’s stad Santo Ileso is prachtig uitgewerkt en is een feestje om te doorkruisen. Je kunt iedere auto pakken die je tegenkomt en lekker chaos trappen, vijandige bendes te lijf gaan en nog veel, veel meer. De afwisseling tussen zijmissies en enkele bombastische hoofdmissies zorgen voor een plezierige ervaring die gemakkelijk enkele tientallen uren van je tijd kan opslokken. De stad ziet er realistisch uit, ondanks het feit dat hij een tikje gestileerd is vormgegeven. Wellicht krijgt het daardoor juist die mysterieuze vibe. Licht, mist, stof en rook worden goed ingezet voor een te gekke atmosfeer.

Criminele bende

Het is jouw missie om de grootste bende in de stad Santo Ileso te worden. Santo Ileso lijkt een mengeling tussen een ouderwets stadje zoals je die in de Amerikaanse series kent, overgoten met een Las Vegas-sausje. Rijkdom en zwervers wisselen elkaar in rap tempo af, de criminaliteit viert hoogtij in al zijn vormen, van overvallen tot drugslabs, van mishandeling tot bende-oorlogen. Ironisch genoeg woon jij ook samen met leden van de rivaliserende bendes, Los Panteros, Idols en Marshall. Na een tijdje zijn jullie de manier waarop jullie worden behandeld beu en besluiten jullie zelf een bende op te richten. Met verschillende missies krijg je meer geld en invloed, maar kun je ook de kracht van je huisgenoten vergroten. Het leuke is dat je huisgenoten/bendeleden ook echt vrienden zijn. De personages blijken bizar goed uitgewerkt, hoewel ze in het begin wat karikaturaal overkomen. Leer ze kennen, het zijn toffe gasten!

Verschillende missies

Het toffe aan Saints Row is wel de diversiteit aan missies. Je kunt skydiven, dingen opblazen, pakketjes afleveren (en de politie afschudden), shoot-outs meebeleven of gewoon van een afstandje observeren. Oh, en dan zijn er nog pakketten die je kunt oppikken van andere bendes, transporten overvallen, en nog veel, veel meer. Een aantal van die missies zijn flink op de tijdsdruk ingezet – en dat is niet altijd even makkelijk, maar je kunt missies blijven herhalen tot je ze tot een goed einde hebt gebracht. Met het geld, ervaring en voorwerpen die je daarmee verdient kun je weer nieuwe gear kopen, je bestaande middelen upgraden of je skillset uitbreiden met nieuwe moves.


Ga direct naar Saints Row op BOL.com.

Recensie over Saints Row

CooleSuggesties topper

Saints Row is een te gekke actiegame met brute actie, bizarre twists (zoals anti-zwaartekrachtwapens) en heel toffe autogevechten, waarbij iedere auto ook echt anders aanvoelt. Het is een indrukwekkende mix van mogelijkheden en opties, een vrijheid waar je alleen maar van kunt smullen en het stadje is meer dan groot genoeg om uren in rond te dwalen. Kies de missies die bij jou passen, verbeter je skills en arsenaal aan wapens en voertuigen en zorg dat jij ook echt die meest imposante criminele bende van de regio wordt!

Score: 9


Info

Saints Row
Uitgever: Deep Silver
Getest op: XBOX Series X/S
Genre: fps
Prijs: 59.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.