logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Rugby 22


rugby 22 logo

Voor sommige sporten zijn er game te over, zoals racen of voetbal. Voor andere sporten is het zoeken naar geschikte titels. Denk aan atletiek, maar andere beroemde sporten zoals rugby zijn vrij schaars. Je komt dan al snel uit bij een titel als Rugby 22, een game die Nacon in samenwerking met EKO Software heeft ontwikkeld. Het is een game die al heel wat jaren meegaat en telkens nieuwe aspecten aanpakt en verbetert.

Hoog tempo

Rugby is natuurlijk een hectische, chaotische sport. Zeker als je als toeschouwer voor de beeldbuis zit. Het tempo in Rugby 22 is dan ook ontzettend hoog. Je bepaalt de gameplay op het gebied van rucks en scrums en gaat daarna vol in de actie. Op dat moment is het lastig bepalen wat je beste tactiek is. Alle spelers rennen over het veld, zwermen uiteen en lijken als één brok chaos over elkaar te buitelen. Het spel zelf voelt dan ook wat rommelig aan. Je kunt niet makkelijk en rustig anticiperen op wat komen gaat, maar ikzelf werd er gewoon onrustig van. Het spel voelt op die momenten chaotischer dan het waarschijnlijk zou hoeven.

Speel die bal!

Om al je tegenstanders te omzeilen, is het belangrijk dat de bal zoveel mogelijk in beweging blijft. Overspelen, die bal! En dat is lastiger dan je in eerste instantie zou denken. Je moet de linker- of rechterschouderknop namelijk best lang indrukken om hem verder weg te spelen. Tik je kort op de knop, dan geef je een korte pass naar een speler in de buurt. Houd de knop vast en je gooit de bal verder weg. Maar.. in al die chaos is het erg moeilijk om de afstand goed te krijgen, zeker omdat je heel snel verder gooit dan je eigenlijk de bedoeling had.

Licenties

Voor echte rugbyfans zal het even zoeken zijn naar hun favoriete spelers. Net als bij andere sportgames draait ook de wereld van Rugby om geld en licenties… en die zijn niet overal verkregen. Bij sommige teams is dat wel goed gelukt en zie je bekende spelers, bij andere teams is dat aanzienlijk minder. Tijdens het spelen merk je daar niets van natuurlijk, maar het is wel vreemd om zo nu en dan blanco portretten tegen te komen in je teamsamenstelling!

Next-gen

Goed nieuws voor PlayStation en Xbox-spelers: om de overgang naar de volgende generatie consoles te versoepelen, geldt een speciale aanbieding. Wie vóór 28 april 2022 de PS4-versie van de game aanschaft en activeert, ontgrendelt daarmee zonder extra kosten ook de PS5-versie. Hetzelfde geldt als je binnen deze periode de Xbox One-versie koopt in de Microsoft Store, want daarmee ontgrendel je zonder extra kosten de Xbox Series X|S-versie.


Recensie over Rugby 22

Voor fans van Rugby zal Rugby 22 één van de weinige titels zijn waar je mee aan de slag kunt. De lat ligt daardoor niet heel erg hoog, en dat is jammer. Er had namelijk meer in kunnen zitten dan wat je nu krijgt. De graphics steken prima in elkaar, het spel loopt soepel en dompelt zich vol overgave onder in de wereld van chaos en geweld. Het overgooien is zeker voor verbetering vatbaar, maar je zult desondanks genoeg tijd kunnen doorbrengen in de gebruikelijke carrièremodus of in de aanwezige snelle match-opties. Er worden daarnaast speciale evenementen georganiseerd en deelnemen aan de vele uitdagingen.

Score: 7


Info

Rugby 22
Uitgever: Nacon
Getest op: XBOX One
Genre: simulatie
Prijs: 50 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.