logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Remnant 2


Remnant 2 is een echt fantasierijk schietspel, waarbij je spullen en grondstoffen moet verzamelen om je wapens en kleding te upgraden, nieuwe accessoires te vinden en je vaardigheden te verbeteren. Ofwel, in goed Nederlands: het is een good-old looter-shooter in een bijzonder sci-fi jasje.

Nieuwe werelden

Als het spel begint, kom je in een post-apocalytische aarde terecht. Je bent een van de weinige overlevenden van het menselijke ras, nadat een of andere onverlaat aan het spelen is gegaan met een enorme steen die portalen kan openen naar nieuwe werelden. Dat ging een lange tijd goed, waardoor er talloze nieuwe ontdekkingen zijn gedaan op technologisch gebied. Maar succes kan niet oneindig doorgaan. Op een gegeven moment zagen ook slechteriken het voordeel van die portalen in… en liep alles in de soep. Kwaadaardige bomen, The Root, doen hun best om de verschillende werelden over te nemen! De portalen zijn gesloten en jij gaat als een van de eersten weer op pad om alles recht te zetten.

Volle actie

Belangrijk om je te beseffen is dat Remnant 2 echt een pittige game is – zelfs al speel je hem op de meest eenvoudige spelmodus! Daarbij spelen de beperkte munitie en health kits… of het feit dat al je vijanden respawnen zodra je een checkpoint activeert zeker een rol. Maar ook de hoeveelheid vijanden, de volhardendheid van je monsterlijke tegenstanders en de variatie in aanvalstechnieken doen een duit in het zakje. Het is dus zeker niet vreemd dat er een co-opversie beschikbaar is, zodat je met meerdere personen op pad kunt om het heelal weer wat rechtvaardiger te maken.

Weinig verhaal

Hoewel er op jouw thuisbasis genoeg mensen rondlopen (echt: waarom?!? Ik zou het liefst gewoon een thuisbasis hebben waar je vanuit een plek alles kunt regelen, van het bouwen, salvagen en upgraden, in plaats van telkens te moeten zoeken naar de juiste personages). De personages die je tegenkomt zijn behoorlijk praatgraag over het algemeen, maar weten dan ook weer weinig te vertellen. Er is dus niet bepaald veel diepgang aanwezig in de game qua verhaal – het komt vooral op jou en je geweren aan. Tijdrovend zijn die lange gesprekken soms wel. Houd daar dus rekening mee. Langzaam maar zeker zul je de verschillende basisbewoners leren kennen en de juiste karakters aanspreken als het nodig is. Toch heb je de basis nodig om je telkens naar een nieuwe wereld te kunnen transporteren en nieuwe voorwerpen te vinden die je helpen in je queeste.

Verschillende karakters

Voor je begint, moet je na een korte intro kiezen uit een aantal archetypes, een aantal personages. Er zijn de healer en de shooter, de tank en natuurlijk de support (met hond), maar er zitten ook een aantal verborgen archetypes verstopt in het spel, die je later kunt vrijspelen en kunt combineren met jouw personage. Zo kun je het spel nog meer naar je hand zetten. Ieder personage heeft zijn unieke vaardigheden die je kunt inzetten en verbeteren, maar beschikt ook over een primair en secundair wapen en een melee-aanval. Deze wapens verschillen per karakter en het is jammer dat je ze niet even kunt uitproberen voor je jezelf op een archetype toelegt. Naarmate het spel vordert kun je overigens wel wisselen tussen de archetypes, maar daarmee reset je ook je level naar 1… en dat is een flinke sprong terug! Maar super tof is de schat aan wapens, bepantsering, aanpasbare personageklassen en mods.

Verschillende werelden

Het is bizar om te zien hoeveel compleet verschillende werelden er in dit spel zitten verstopt. Vanuit het enorme kristal kun je naar de werelden springen en verwissel je een high-tech omgeving met robots en een grote woestijnvlakte in een mum van tijd in tot oude ruïnes en vliegende monsters, vuurspuwende reuzewormen of zombies. De stijl van spelen is dan ook anders in iedere wereld, wat het spel echt bijzonder maakt. Iedere wereld heeft dan ook zijn unieke tegenstanders en presenteert je uitdagende baasgevechten die hun schat bewaken.


Ga direct naar Remnant 2 op BOL.com.

Recensie over Remnant 2

CooleSuggesties topper

Remnant 2 is een bizar goede looter-shooter, die je zeker moet spelen. Hoewel iedere wereld maar een beperkt aantal verschillende tegenstanders kent, legt het spel je telkens het vuur flink aan de schenen. Vooral de eindbazen zijn telkens weer een uitdaging en passen zichzelf prima aan op de compleet verschillende werelden waarin ze leven. Dankzij die verschillende werelden zul je niet snel in een sleur verzakken en helemaal los kunnen gaan met jouw overlevingsmissie en je zoektocht naar betere loot, upgradematerialen en emblemen, ringen en scherven om je vaardigheden te upgraden. Heb je een wereld helemaal uitgespeeld? Dan kun je die laten regenereren voor een nieuwe ervaring en een nieuwe beleving. Zo zul je niet snel uitgekeken raken op Remnant 2!

Score: 9


Info

Remnant 2
Uitgever: THQ Nordic
Getest op: XBOX Series X/S
Genre: shooter
Prijs: 50 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.