logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Rage 2, Bethesda


Rage 2 is een first person shooter in een open wereld. Het speelt zich af in het jaar 2165 (30 jaar na het einde van de eerste Rage-titel) waarbij jij in de huid van de Ranger Walker moet kruipen om het apocalyptische wereldbeeld moet hervormen door een samenwerking op te zoeken met drie Grote Leiders, zodat ze samen kunnen strijden tegen de brute militaire macht, de Authority.

Grote tegenstand

Er is echter nog al wat herrie en rotzooi in de wereld. Vooral door General Cross, de krijgsheer die aan het hoofd van de militaire macht staat, zorgt voor veel onrust. Hij zou aan het einde van de eerste game gedood zijn, maar dankzij een nieuw robotlijf doet-ie het nog prima als maniakale leider. Hij stuurt met liefde en plezier een leger aan mutanten aan om iedereen te vernietigen die hem probeert tegen te houden. Het standaard slechteriken-gedoe.

Achtergrondverhalen

Tijdens de single-player missies van Rage 2 krijg je te maken met heel wat kleurrijke karakters, die netjes aan je worden voorgesteld en die een soort band aangaan met Ranger Walker. De personages zijn stuk voor stuk uniek, met een eigen identiteit, en je krijgt net genoeg van ze te weten om een band met ze te vormen, maar niet té diep. Een beetje achtergrond, maar niet té veel. Precies goed. Erg goed gedaan! Jammer genoeg gaat die vlieger ook op voor Ranger Walkers trouwe metgezel en beste vriend(in) Lily Prowley, waar we graag meer van zouden zien.

Herrieschoppers

De wereld waarin Rage 2 zich afspeelt is bovendien beladen met herrieschoppers in allerlei soorten en maten. Ze houden belangrijke plekken bezet: plekken die voor andere overlevenden belangrijk kunnen zijn, zoals die van brandstof, maar ook die voor jou belangrijk kunnen zijn. Jouw exo-pak kan namelijk worden geupgrade door speciale modules (Arks) en Nanotrites te vinden die verspreid liggen over de wereld. Na zo’n upgrade kun je bijvoorbeeld een dubbele sprong maken, een force field lanceren op tegenstanders of beter ontwijken. Voor je zo’n beloning kunt opeisen, zul je het moeten opnemen tegen een grote groep van die creeps!

Voertuigen

Gelukkig kun je makkelijk reizen door de uitgestrekte vlakten van Rage 2. Er zijn namelijk tal van voertuigen beschikbaar die je zo maar kunt gebruiken. Nou ja – soms moet je ‘m verdienen, maar je snapt wat ik bedoel. Wanneer je met zo’n voertuig naar een stad reist, kun je hem écht verdienen. Je kunt dan bijna overal dat ene voertuig oproepen, mits je daar genoeg betaalmiddelen voor hebt. Erg praktisch en een welkome functie in het uitgestrekte landschap.

Ga direct naar Rage 2 op BOL.com.


Recensie over Rage 2

De verhaallijn van Rage 2 is vermakelijk en vooral chaotisch, vol maffe Mad Max-achtige tegenstanders en Doomlike zombies. De actie is hectisch en fel, de upgrades zijn interessant en de moeite waard om na te jagen. Na de verhaallijn begint het spel echter een tikje repetitief te worden, wat erg jammer is. Je kunt nog krachten en wapens verzamelen, maar daar houdt het wel mee op. Onze tip? Verzamel eerst zo veel mogelijk items en doe rustig aan met het verhaal. Dat houdt het spel een stuk leuker!

Score: 8


Info

Rage 2, Bethestda
PS4, XBOX One, first person shooter.
Prijs: 59.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.