logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Playstation Playlink Hidden Agenda, Knowledge is Power en SingStar Celebration


Volgens sommige mensen is het spelen van computerspelletjes een alles-behalve sociale bezigheid. Je zou er maar een beetje bij wegkwijnen in je eentje, zonder enige vorm van menselijk contact. Nu weten online gamers al lang dat dit helemaal niet zo is – online kun je net zo goed contact hebben met anderen, maar het kan altijd gezelliger, dichterbij. Dat bewijst Playstation met hun Playlink-games. Dat zijn namelijk echte partygames, zoals je die misschien ook wel kent van Nintendo, maar dan cooler. Je speelt ze met een stoer gezelschap: vrienden, familie, collega’s zouden zelfs kunnen (hoewel…) maar in ieder geval live bij elkaar, in een groep. Onlangs verschenen er drie nieuwe titels, die ik graag aan je wil voorstellen.

Knowledge is Power

Ben je een beetje een betweter? Dan moet je echt Knowledge is Power echt eens proberen. Dat is een gave quiz, die je op je PS4 stopt. Alle spelers die meedoen hebben een smartphone in bezit, waarop je een app installeert. Die smartphone dient dus als een afstandsbediening. Simpel, niet? Je zou het kunnen zien als een soort Kazoo, dat je misschien kent van school. In het spel komen de meest uiteenlopende vragen naar voren, van alle genres en uit alle hoeken. Je hoeft alleen maar aangesloten te zijn op het zelfde netwerk als je PS4, dan pikt je Playstation meteen de juiste Playlink-apps uit de menigte. De stijl van het spel is echt briljant. Grafisch ziet het er gelikt uit, maar dan met flinke knipogen. De karakters waar je uit kunt kiezen zijn echt rare snuiters! Naast het beantwoorden van vragen is het zelfs mogelijk om hindernissen uit te delen aan je tegenstanders, zodat ze wat gehinderd worden voor ze antwoord kunnen geven. Handig om die ene betweter even wat te temperen…

Singstar Celebration

SingStar ken je natuurlijk – de ultieme karaoke-app die je al sinds jaar en dag aan het zingen zet. In je eentje. Dat is ook niet echt gezellig! En natuurlijk kun je liedjes afwisselen, maar SingStar Celebration gaat nog een stapje verder door er een echte partygame van te maken, ook weer met de bekende Playlink-app. Daarmee maak je van je smartphone een microfoon, die de link legt met je PS4. En dan is het… zingen geblazen! Ontdek jouw verborgen talent! Jammer is wel dat een microfoon heel anders zingt dan je smartphone. Het lijkt dan net of je zingt naar je moeder. (nee, dat doe ik niet vaak) handig is wel dat je met zo’n smartphone een soort console hebt waarop je allerlei instellingen kunt maken, zoals het instellen van de playlist. Dat zouden ze eigenlijk voor meer games moeten doen! De game is grappig, maar heeft zijn kanttekeningen. Zo is het spel niet heel erg secuur, en heeft het ‘slechts’ 30 liedjes in het assortiment.

Spanning en intrige

Hidden Agenda geeft spelers de mogelijkheid om in de huid te kruipen van een agent of detective. Het doel is om samen met medespelers het onderzoek naar een seriemoordenaar te voltooien. Door het maken van de juiste morele keuzes en intens detectivewerk moet de dader worden ontmaskerd. Ondertussen heeft een van de spelers een hidden agenda en zal proberen het onderzoek te saboteren… een soort Wie is de Mol dus, gemixt met CSI. Een super spannend spel, maar wel eentje dat je niet al te vaak kunt spelen. Je zou het kunnen zien als een Escape Room, maar dan moet je de Escapee zien te vangen 🙂 en als je kansen verkeken zijn… dan houdt het spel op.

Conclusie over PS4 Playlink games

Playlink is een coole toevoeging aan het assortiment van Playstation. Dat je de smartphone kunt gebruiken als controller geeft nieuwe mogelijkheden. Je kunt zelfs tot en met 6 personen tegelijk gamen! Onze favoriet is Knowledge is Power, hoewel Singstar Celebrations ook erg leuk is. Hidden Agenda is de mooist vormgegeven game, maar trok ons niet zo.

Door:
Score: PS4 Playlink games krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Game info

Sony
PS4, partygame.
Prijs: 19.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.