logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Pioneers of Olive Town

Ik moet toegeven: ik heb heel wat uren gestoken in spellen als Hayday en Farmville – ze zijn zo verslavend! Het zelf verbouwen en jezelf ontwikkelen heeft een onmiskenbare aantrekkingskracht. Gelukkig kun je ze ook op de console spelen, het grotere scherm is toch een stuk prettiger dan je kleine smartphone. Pioneers of Olive Town doet zijn best om de meest ultieme farming game neer te zetten en lijkt goed naar alle concurrenten te hebben gekeken, met een schijnbaar uitgestrekte wildernis die je kunt terugwinnen en herontwikkelen.

Fraai spel

Zowel technisch als artistiek maakt Pioneers of Olive Town een heel goede indruk. Het ziet er goed uit, dat kan niemand ontkennen. Zowel vanuit eerste-persoons perspectief als vanuit je toeschouwerspositie maakt het zacht vormgegeven spel indruk, wat qua styling erg lijkt op kaskrakers als Animal Crossing. Leuk detail vind je in de laadschermen, waar je foto’s ziet die andere spelers hebben gemaakt van hun boerderij. Door de wat lange laadtijden (dat blijft toch een heikel punt bij de Nintendo Switch) zul je heel wat landschappen voorbij zien komen. Mijn tip: laat je daardoor inspireren en zie de laadtijden als een rustmomentje!

Bouwen maar

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town zet je flink aan het werk. Naarmate je meer hebt gebouwd, zul je ervaringspunten opdoen en je eigen kwaliteiten verbeteren. Zo kun je paden, gebouwen en hekwerken plaatsen om jouw boerderij helemaal naar jouw stijl en wens aan te passen. Dat geeft de boerderij een unieke uitstraling en is een welkome afwisseling aan het harde werken op de boerderij zelf. Denk daarbij ook aan de verschillende gebouwden die je moet bouwen om je vaardigheden te verbeteren en de gereedschappen te kunnen upgraden… jammer genoeg drukken die ook wel hun stempel op de vormgeving van je boerderij.

Ontwikkelen

Hoe verder je komt in het spel, des te meer onderdelen zul je ontgrendelen en vrijspelen. Alles wordt beter, van je gereedschappen tot je dieren. Als beloning vind je soms op stukken grond die je koopt nieuwe gebouwen of machines, die je kunt repareren en uitbouwen om je prestaties weer te verhogen. En zo blijf je maar verder groeien, in een drang om altijd maar het beste uit jezelf te kunnen halen. Dat is de truc van een farming game als Story of Seasons: Pioneers of Olive Town!

Relaties opbouwen

Een wat lastig onderdeel van het spel, dat stiekem ook best wel wat tijd kan opslokken, is het aangaan van relaties met andere personages in jouw wereld. Die zijn er nog al wat, met heel wat leuke koppelingen naar verschillende culturen. Door vrienden te worden met verschillende karakters kun je weer wat makkelijker, sneller en verder doorgroeien. Of je laat ze gewoon links liggen en doet alles op eigen kracht… dat kan natuurlijk ook 😉


Ga direct naar Story of Seasons: Pioneers of Olive Town op BOL.com.

Recensie over Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

Farming Games blijven aantrekkelijk. Het is heerlijk om te kunnen werken aan kleine klusjes en ondertussen te kunnen werken aan grotere plannen, zonder daar ontzettend lang voor te moeten reizen of het maken van grote stappen. Pioneers of Olive Town ziet er aantrekkelijk uit. De vormgeving is goed doordacht en tot in de puntjes uitgewerkt. De laadtijden zijn niet altijd prettig, maar Switch-bezitters zullen hieraan gewend zijn. Het onderdeel waarbij je relaties kunt aangaan met andere bewoners was voor mij niet nodig geweest. Daarnaast had ik ook graag meer ontwikkelingsmanieren gezien voor het stadje van Olive Town, waar jij een duidelijke stempel op kunt drukken als druk ontwikkelende boer.

Score: 8


Info

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town
Uitgever: Mindscape
Getest op: Nintendo Switch
Genre: rpg
Prijs: 54 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.