logo-liggend-wit-donkerblauw

Game Review: Olli Olli World


Door de hele pandemie is er op verschillende fronten flinke vertraging ontstaan… ook op het gebied van games is er telkens weer uitstel gekomen van grote releases. Een wat minder grote titel daaronder is OlliOlli World, een hippe arcade-skategame waar heel wat mensen stiekem naar uitkeken. Leuk detail: hoewel het voor de meeste mensen een nieuwe en onbekende titel zal zijn, is dit in feite het derde deel uit een reeks. Eerder verschenen OlliOlli uit 2014 en OlliOlli 2: Welcome to Olliwood uit 2015.

Ook wij keken uit naar OlliOlli World en schreven al eerder een aankondiging met trailers en achtergrondinfo over OlliOlli World.

Terug naar de jaren 80

De stijl ademt het walhalla voor skaters, het Amerika van de jaren 80. Termen vliegen je om de oren, die voor skaters misschien al lang weer uit de mode zijn. Maar in Gnarvana zijn ze nog helemaal hip! Qua vormgeving gaat OlliOlli World gelukkt wel met de tijd mee. De stijl heeft een hoge aaibaarheidsfactor en doet denken aan een gelikte versie van Adventure Time. Ondanks die sobere styling zit de game toch vol details en kleine knipoogjes. De wereld is een semi-platformer. Je speelt als platformer, maar kunt soms een andere weg nemen, die op een ander niveau plaatsvind. Daardoor kun je een moeilijkere route nemen en meer punten scoren.

Story of Skate

Het is waarschijnlijk slim om te vertellen dat OlliOlli World gebruikmaakt van een leuk verhaal, dat je meeneemt langs verschillende skate-grootheden. De personages zijn leuk uitgewerkt en hebben een prettig karakter. Heb je daar geen zin in? Dan kun je al die achtergrondinfo gewoon skippen en je wielen laten rollen. De keuze is aan jou!

Spannende ontspanning

OlliOlli World is geen adrenalinerush-spel, zoals Tony Hawk dat kan zijn. Het is juist heel rustgevend. Go with the flow, dat soort uitspraken. Het is geen moeilijk spel om onder de knie te krijgen, waardoor je zonder problemen indrukwekkende combo’s kunt maken om punten te scoren. Het frustrerende van eindeloos oefenen op die juiste toetsencombinatie is hier dus zeker niet aan de orde, wat het een toegankelijk spel maakt. De vormgeving en kleurstellingen passen hier ook prima bij. Het is een lief spel, zo kun je het makkelijk stellen. Maar dat maakt het niet minder leuk, want doordat je ook tijdens het spelen van de levels genoeg keuzemogelijkheden hebt, kun je het zo moeilijk en makkelijk voor jezelf maken als je maar wilt. En het kan zelfs zijn dat je af en toe gewoon vastloopt, dat je een leven niet haalt.


Recensie over OlliOlli World

OlliOlli World is een superleuke arcadegame die de zachtwaardige kant van de skatewereld dankbaar aangrijpt voor het neerzetten van een heel fijne game-ervaring. Het is zeker geen makkelijke game, maar wel eentje die je vrij snel onder de knie zult hebben. De graphics zien er cute en goed uitgewerkt uit, de muziek past helemaal bij de stijl. Door de vloeiende gameplay, de maffe personages en het feit dat je jouw karakter helemaal naar wens kunt inrichten, geeft het spel een unieke uitstraling.

Score: 8


Info

OlliOlli World
Uitgever: Private Division
Getest op: PS4
Genre: arcade
Prijs: 29.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.