logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: NBA 2K19


Als het gaat om sportsimulaties, zijn er een aantal must-haves te noemen. Bij voetbal moet je bijvoorbeeld FIFA in huis hebben. Gaat het om basketbal, dan staat NBA van 2K games al 20 jaar aan de absolute top. Misschien klinkt het een beetje onbekend – basketbal is natuurlijk ook een beetje een ondergeschoven kindje in Nederland – en dat is ontzettend jammer. De sport heeft namelijk alles in huis om een geweldig spektakel te beloven: snelheid, glamour, actie, sportiviteit… en een dik Amerikaans sausje met een hoop show er omheen. Al die elementen komen ook perfect naar voren in NBA 2K19, de jubileum-editie van deze basketbalsimulator.

Carrière maken

Eén van de hoofdtakken van NBA 2K19 is de MyCareer-modus. Daarbij krijg je een speler toegekend die je helemaal mag trainen en upgraden tot je de absolute top hebt bereikt. Hiervoor speel je natuurlijk wedstrijden, waar je VC-punten mee kunt verdienen. Die punten gebruik je vervolgens om je karakter te verbeteren en aan te passen. En dat is ook wel nodig, want de tegenstand in NBA 2K19 is niet mis! Je zult alles op alles moeten zetten om als winnaar uit de bus te komen. Je begint je carrière natuurlijk niet bij het NBA – dat zou wel heel bizar zijn – maar via de Chinese achterbuurten van de Neighborhood tot de G-League. Als je die hebt behaalt, mag je toetreden tot de absolute top der aarde.

Team managen

Naast MyCareer heb je de functie MyTeam. Daarbij kun je niet alleen spelen voor je carrière, maar is het ook de bedoeling dat je nieuwe spelers aantrekt en zo het ultieme team samenstelt. Naast de normale spelmodus krijg je hierbij ook de optie om 3 vs 3 matches te spelen. Daar verdien je tokens mee die je kunt inzetten om nieuwe spelers aan te trekken. Die tokens verdien je overigens niet alleen met de 3-tegen-3 wedstrijden, maar ook met wekelijkse challenges of schedule challenges en de domination mode.

Spelen maar

Het spelen van NBA 2K19 is nog niet zo eenvoudig, wees dus vast gewaarschuwd. Dit spel is een echte simulator, geen arcadegame waar je altijd wel zult scoren. Het dribbelen, verdedigen, aanvallen, passen en schieten – je hebt voor iedere functie heel wat mogelijkheden ter beschikking. Je zult ook al je talenten en skills moeten inzetten om de wedstrijd naar je hand te zetten. Het spel heeft dan ook een uitgebreide tutorialmodus in drie varianten: beginner, gemiddelde speler en expert. Die tutorials zijn absoluut geen overbodige luxe. Speel er mee, probeer de mogelijkheden uit en ga los met alle functies die je ter beschikking hebt!

Look and feel of NBA 2K19

Basketbal is niet zo maar een sport. Het is een spektakel, een lifestyle. Dat komt helemaal tot zijn recht in NBA 2K19. Van de uitstraling van de spelers, ieder met zijn eigen unieke beweginkjes, interviews, portretten, inside information, tot aan gevatte uitspraken en geïrriteerde bewegingen als een bal wordt afgepakt. Alles draait om de sfeer en de uitstraling. Het is ook allemaal tot in de puntjes bedacht en uitgewerkt. Jammer is het wel dat niet alle bewegingen even vloeiend in elkaar overlopen. Soms maakt een karakter ineens een rare beweging of sprongetje – wat dankzij de kwaliteit van de rest van het spel nog meer opvalt. Het is aan jou of je dat erg aantrekt, maar we moeten het als eerlijke reviewers wel melden, ook al doet het niets af aan het spelplezier.

Recensie over NBA 2K19

Wil je een echte uitdagende simulatiegame? Dan is NBA 2K19 een must-have voor je. Dit basketbalspel is zo geavanceerd dat zelfs de persoonlijke bewegingen van de spelers zijn meegenomen in het spel en je de tutorials wel moet uitvoeren wil je een kans maken op de overwinning. Er zijn zo veel moves, effecten, passes en shootmogelijkheden dat je welhaast moet oefenen. Net als in het echt – en dat is waar een goede simulatiegame toch om draait. Het benaderen van de werkelijkheid.

Door: CooleSuggesties
Score: NBA 2K19 krijgt 9 van de 10 punten.

Games koop je online bij:

Ga direct naar NBA 2K19 op BOL.com.

Game info

NBA 2K192K Games
PS4, XBOX One, PC, simulatie. Prijs: 60 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.