logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: LEGO Ninjago Movie Video Game


LEGO Ninjago movie game

Heb jij de nieuwe LEGO Ninjago-film al gezien? Dan ben je een echte fan van zowel LEGO als Ninja’s – dit spel zal je dan op het lijf geschreven staan! De LEGO Ninjago Movie Video Game is vanaf nu namelijk verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en Steam. Dit spel lijkt ontzettend veel op de andere LEGO-games en is gebaseerd op de LEGO Ninjago movie.

Helden in de dop

In de LEGO Ninjago Movie Video Game kruip je in de huid van Lloyd, Nya, Jay, Kai, Cole, Zane en Master Wu, waarmee je met alle ninja-eer en vechtvaardigheid moet vechten tegen massa’s vijanden om NINJAGO Island te beschermen tegen de kwaadaardige Lord Garmadon en zijn haaienleger. Maar er is natuurlijk nog veel meer- het is tenslotte een LEGO game! Verwacht dus nog een aantal andere karakters die je kunt inzetten in de strijd, zoals een sushi-chef om mee te vechten, En sloop ondertussen alles wat je tegenkomt, want daarmee verdien je geld om nieuwe features vrij te kopen.

Vechten maar

Natuurlijk draait het in de LEGO Ninjago Movie Video Game om vechten. Hoe meer, hoe beter! Qua vechtsysteem lijkt het een beetje op LEGO City Undercover, maar dan natuurlijk met wat meer verschillende wapens en special moves. Regelmatig verdien je ‘punten’ die je kunt investeren in het upgraden van je vechtskills. Zo kun je meer aanvallen achter elkaar uitvoeren, vanuit de lucht aanvallen, sterkere aanvallen uitvoeren… en nog veel meer. Het leuke is dat je in deze game echt aan de slag gaat met je karakters om ze beter te maken, hoewel de upgrades die je koopt direct voor alle personages actief zijn. De nieuwe gevechtsmanoeuvres zijn o.a. het Rennende Everzwijn; een sprintaanval om een afstand tussen twee personages te overbruggen, de Zwevende Vlinder; een aanvalssprong waarmee de ninja van bovenaf kan springen en aanvallen, de Jagende Havik; een sprong-slagaanval en de Stekende Bij; een aantal zeer snelle klappen achter elkaar.

LEGO Style

Er is trouwens meer dan vechten alleen. Er wordt ook heel wat gevraagd van je andere ninja-vaardigheden. Zo beklim je muren, spring je langs gebouwen omhoog en loop je over smalle richels. En natuurlijk zitten er genoeg LEGO-puzzels in en geheime plekjes die je met bepaalde karakters kunt vinden, zoals bij de andere LEGO games.

Je vechttechnieken en vaardigheden worden beter en je leert Spinjitzu terwijl je het opneemt tegen massa’s vijanden met nieuwe vechttechnieken, manoeuvres en vaardigheden, en met unieke elementaire krachten en aan te passen wapens voor elke ninja. Combineer ze allemaal tijdens het spel.

Conclusie over LEGO Ninjago Movie Game

LEGO maakt tegenwoordig heel wat furore met hun films en games. Het leuke aan de spellen is duidelijk: je mag de hele wereld slopen om zo geld te verdienen, je lost puzzels op, spaart karakters, outfits en voorwerpen om je personages aan te passen… en natuurlijk zitten de games vol met humor. Dat maakt ook de LEGO Ninjago Movie Game een geweldig spel, zeker als je fan bent van de LEGO bouwsets of de gelijknamige film. Nadeeltje: als je meerdere LEGO games hebt gespeelt, kan het aanvoelen als een herhaling van zetten.
Door: CooleSuggesties
Score: LEGO Ninjago Movie Game krijgt 8 van de 10 punten.

Game info

LEGO Ninjago Movie Game, TT Games

PS4, Xbox One, Steam, Nintendo Switch, rpg.
Prijs: 50 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.