logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: LEGO Movie 2 Videogame


Heb jij The LEGO Movie 2 al gezien? Moet je echt gaan doen – het is een fantastisch leuke film! Het is dan ook niet meer dan logisch dat er een game wordt gemaakt van deze film. Ik bedoel: een LEGO-film die niet wordt gebruikt in de reeks LEGO games? Dat zou echt ondenkbaar zijn! En met succes: het is een leuke en vrolijke game geworden met een paar interessante ontwikkelingen, die veel goed beloven voor de toekomstige LEGO Games.

Het stramien van LEGO Games

De LEGO Games die er tot nu toe zijn, verlopen namelijk volgens een bepaald stramien – met uitzondering van LEGO Worlds, natuurlijk. Je volgt het verhaal van de film, lost verschillende puzzels op en bevrijd daarmee de benodigde karakters, die je gebruikt om speciale puzzels op te lossen. Ondertussen sloop je alles wat los en vast zit, bouw je af en toe iets nieuws om bonussen te scoren en verzamel je op die manier de nodige karakters. Vooral de stijl van de games en de humor die in het spel verwerkt zit, maakt de games tot een succes – met als keerzijde dat je op een gegeven moment wel klaar bent met de lijn die de games volgen.

LEGO Movie 2 videogame

The LEGO Movie 2-videogame is gebaseerd op de gebeurtenissen uit The LEGO Movie 2: The Second Part. Het verhaal begint dan ook in de verlaten woestenij van Apocalypsstad, waar buitenaardse indringers Steenstad in puin hebben achtergelaten! Emmet, Lucy en hun vrienden verlaten hun eigen wereld om hun vrienden te redden van de vreemde bewoners van het verre Zusterstelsel. Daarbij heb je een keur aan tegenstanders waar je het moet opnemen.

Planeten

Net als in de film ga je in deze videogame op verkenningstocht naar andere planeten, waarbij een hele planeet in het thema staat van een (oude) LEGO-reeks. Dat is dan wel weer een hele coole toevoeging aan de game, die je niet heel nadrukkelijk voorbij ziet komen in de film. Heerlijk om te zien en mee te spelen!

Open wereld

Het bijzondere aan The LEGO Movie 2 videogame is wel dat je niet meer een recht verhaallijn hebt dat je kunt volgen, maar dat je rondloopt in een open wereld. Natuurlijk wordt het verhaal van de film gevolgd, maar het idee dat je zo maar overal heen kunt lopen, relikwieën kunt verzamelen en korte missies kunt oplossen, zorgt voor een minder gedwongen sfeer in het spel. Een geweldige ontwikkeling, dat de aankomende LEGO Games een nieuwe richting op kan duwen!

Ga direct naar The LEGO Movie 2 Videogame op BOL.com.


Recensie over The LEGO Movie 2: Videogame

De LEGO Movie 2 Videogame slaat een nieuwe weg in met de LEGO Games, waarbij het vrije LEGO Worlds wordt gecombineerd met de strakke manieren van spelen van de andere titels. Een succesvolle mix! Toch is er iets dat ontbreekt aan de LEGO Movie 2 Videogame… het sarcasme en de humor! Waar de andere gametitels bol staan van bizarre tussenfilmpjes en een ietwat venijnige humor, kunnen ze natuurlijk weinig veranderen aan hun eigen film… dat doet ietwat afbreuk aan de reeks, maar als je deze game als losstaande titel bekijkt, is hij echt heel leuk.

Score: 8


Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.