Game Review: LEGO Marvel Super Heroes 2, PS4


Trek je spandex pakje maar aan, bescherm je voeten: de twee werelden van Marvel en LEGO worden weer gecombineerd! in LEGO Marvel Super Heroes 2. Dit spel is – hoe raad je het zo – een vervolg op het succesvolle spel LEGO Marvel Super Heroes, die we eerder mochten recenseren. In dit gloednieuwe avontuur heeft de tijdreiziger en superschurk Kang the Conqueror, een aantal Marvel-steden en -locaties gestolen om de uitgebreide open wereld van Chronopolis te creëren. Om Kangs duivelse plannen te stoppen moet een eliteteam van superhelden samenwerken in de kosmische strijd die de spelers meeneemt op een spannende reis door het Marvel-universum.

Krachten combineren

Waar de games van LEGO ontzettend goed in zijn, is het inbouwen van puzzelmomenten in hun spellen. Het ene spel heeft die puzzelvaardigheid wat minder nodig dan het andere spel, maar in LEGO Marvel Super Heroes 2 zitten toch wel de nodige breinbrekers. Ofwel: het is lang niet duidelijk wat je ieder moment moet doen. Soms is dat een tikje frustrerend, maar als je eenmaal de oplossing hebt gevonden, is dat wel weer een pluspunt voor de superhelden. Wat je waarschijnlijk ook gewend bent van de LEGO games, is dat ieder karaktertje zijn eigen basisvaardigheid heeft. Sommigen zijn heel sterk, andere bijzonder technisch, of acrobatisch… die vaardigheden moet je zo nu en dan aanwenden om bepaalde puzzels op te lossen of om op plekken te komen waar je anders niet zou kunnen.

Opbouwend

Een ander stoer element van de LEGO Games vind ik altijd het slopen van z’n beetje alles wat je in de wereld tegenkomt. Sterker nog: het wordt van je verwacht. Mijn jongste zoon is daar absoluut niet van – die wil gewoon de eindstreep halen en alle puzzels oplossen, maar geef mij maar een goede sloper en ik ben wel even zoet met het smashen van alle omgevingselementen 🙂 Soms kan dat ook bijzonder nuttig zijn. Want afgezien van het geld dat je daar mee verdient, kom je soms ook voorwerpen tegen die niet helemaal uiteenspatten in geldstukken, maar die je weer kunt ombouwen tot andere voorwerpen – die je nodig hebt in je puzzels. Maar ja – dat weet je niet tot je alles in je omgeving tot moes hebt geslagen… Met het geld koop je nieuwe karakters, outfits en unlock je ‘cheats’.

Humor

Wat absoluut niet kan ontbreken – en ontbreekt – is de geweldige humor die door het spel is verwerkt. Het verhaal is spannend en doorlopend, door de hele wereld kun je verschillende bizarre situaties treffen. Er zijn speciale stemacteurs ingehuurd voor het inspreken van de voice-overs, wat het spel nog een stukje echter maakt. Er wordt flink de draak gestoken met alle superhelden en de hele Marvel franchise, maar ook gewoon met LEGO zelf. Dat maakt het spel toch een heel stuk aantrekkelijker en fijner om te spelen!


Recensie over LEGO Marvel Super Heroes 2

CooleSuggesties topper

Een game om van te smullen, van jong tot oud. De grootste superhelden moeten samenwerken om de wereld te redden uit de handen van Kang, met alle bekende LEGO Game-elementen bij elkaar: superhelden die ieder hun speciale vaardigheden hebben, helden die je in andere outfits kunt steken, personages die tot in de puntjes hun eigen persoonlijkheid hebben… super gaaf, gewoon! Minpuntje is alleen dat er wat vaker hints mogen worden gegeven bij het oplossen van de puzzels. Die zijn soms bijna onmogelijk om uit te voeren…

Score: 9


Info

LEGO Marvel Super Heroes 2, Warner Bros games
PS4, XBOX One, PC, rpg.
Prijs: 45 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.