God Eater 3 is een bijzonder soort spel. Het is eigenlijk een soort beat-em-up met gigantische zwaarden en geweren, enorm veel rpg-elementen en een coole manier om bizarre combo’s aan te leren en in te zetten. Dat is dit spel eigenlijk in een notendop, hoe vreemd het ook klinkt.
Op jacht naar monsters
In God Eater 3 wordt je alleen of samen met vrienden op pad gestuurd om bizarre en gigantische monsters te verslaan. Jij bent namelijk één van de weinige mensen die de speciale gaven van de zogeheten Arigami kunt beteugelen. Deze monsters geven je namelijk nog betere krachten, die je weer kunt inzetten om ze te verslaan. Over karma gesproken… Dat verslaan doe je met gigantische wapens (hoe krijgen ze die enorme zwaarden toch omhoog?), geweren en schilden. Nadat je de schepsels hebt verslagen, kun je ze met een speciale vaardigheid ‘opslokken’ en er materialen uit verkrijgen. Die kun je weer gebruiken om je wapens en bescherming te upgraden.
Wapens in stijl
Het coole van deze game is wel dat je de hele gameplay aan je eigen smaak en stijl kunt aanpassen, simpelweg door de wapens te kiezen die bij jouw manier van spelen passen. Ben je iemand die vol in de actie duikt? Dan neem je de Ammit Ring, een shotgun en een flink schild. Ben je juist iemand die wat verder van de actie blijft? Dan kies je een snelle Zeis en een snipergun. Per missie kun je van wapens wisselen, zodat je genoeg mogelijkheden hebt om te experimenteren. Door de levels heen ontdek je nieuwe materialen, waardoor je de wapens kunt upgraden en nieuwe modellen kunt maken.
Grafisch geweld
Eerlijk is eerlijk, God Eater 3 ziet er indrukwekkend uit. Niet bepaald op de kwaliteit van de graphics, maar wel op de uitwerking ervan. Op een freaky, manga-achtige manier. De gigantische wapens, het piekerige haar en de slanke figuren zetten een geheel eigen stijl en sfeer neer. De gevechten gaan gepaard met excentrieke, overdadige bewegingen. Luchtsprongen worden gecombineerd met het zwaaien van wapens, eenmaal op de grond verander je het zwaard, bijl, zeis of mes in een geweer of schild… het is een groot spektakel. Komt nog bij dat je een heel scala aan special moves kunt leren en ontwikkelen. Die doen niet alleen meer schade, maar leveren je ook meer skillpunten en items op. Het is dus de moeite om daar in te investeren, hoe moeilijk het soms ook is om al die moves uit elkaar te houden. Er zijn zo veel moves, stat boosts en combo’s dat je van heel goede huize moet komen, wil je ze allemaal onder de knie krijgen. Is dat erg? Welnee. Kies gewoon die skills uit die bij jou passen en laat de rest voor wat ze zijn!
Ga direct naar God Eater 3 op BOL.com.
Recensie over God Eater 3
Wil je lekker los gaan met gigantische zwaarden, bijlen en andere wapens? Dan is God Eater echt iets voor jou. Maar ook als je een passie hebt voor het tweaken en customizen van gear, het verzamelen van voorwerpen en het volgen van een uitgebreid (maar niet heel diepgaand) verhaal is deze game uitstekend te rijmen met jouw voorliefdes. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het is ook wel wat God Eater 3 is: veel. Veel van alles, een heel uitgebreide game die je alles biedt wat je maar kunt bedenken. Misschien wel té veel. Frustratiepunten in de game zijn de trage manier van lopen voor je een missie induikt, het feit dat je bij de tutorials niet meteen kunt proberen wat je aangeleerd wordt (dat kan pas als het tutoriallevel begint) en de enorme hoeveelheid info die op je af komt in de eerste paar levels. De graphics zijn niet briljant, maar het spel beweegt bijzonder soepel. En laten we wel wezen: tijdens de gevechten heb je écht geen tijd om je te verwonderen over spiffy graphics. Of wel?
Score: 7
Info
God Eater 3, Bandai NamcoPS4, actie-rpg.
Prijs: 60 euro.
Games koop je online bij: