logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Get a grip, Hasbro


Get a grip is een gezelschapsspel dat zal zorgen voor flink wat chaos en rumoer in de kamer. Dat kan ik je vast op een briefje meegeven. Het is een hilarisch spel, waarbij je heel eenvoudige en soms zelfs alledaagse dingen moet doen… zonder je duimen te gebruiken! En dat klinkt makkelijker dan het is, ook dat kan ik je beloven. Zelfs als het handelingen zijn die je vrijwel dagelijks doet, zoals je overhemd dichtknopen of een figuurtje tekenen!

Eenvoudige opdrachten

De opdrachten van Get a Grip zijn dan ook helemaal niet zo moeilijk. Dat hoeft ook niet, want het spel zelf zorgt al voor genoeg uitdagingen. Dankzij een meegeleverde elastiek/handschoen wordt je duim buiten werk gesteld. Die wordt simpelweg tegen de palm van je hand geklemd. Dat voorkomt dat spelers gaan valsspelen, hoewel sommigen daar bijzonder bedreven in blijken te zijn. Nee, ik wijs niemand aan. Die persoon weet wel wie ik bedoel…

Duimen maar

In de doos zit genoeg materiaal voor twee spelers: de persoon die aan de beurt is mag zelf een tegenstander uitkiezen. Daarmee moet hij strijden met tekenen, kleien of met andere activiteiten. Er zitten dus al twee potjes klei en tekenblokjes in de doos. Zelf kun je zorgen voor een overhemd, schoenen of een kussensloop, voor wat variatie in de activiteiten. Aangezien je zelf moet kiezen tegen welke tegenstander je het moet opnemen, is het wel slim om hier wat afspraken over te maken. Bijvoorbeeld dat je niet iemand twee keer achter elkaar mag kiezen, of dobbel om het feit wie je tegenstander kan zijn. Anders heeft de jongste het zwaar de verduren. En dan is het duimen maar: wie presteert het beste zonder duim? In het geval van de creatieve opdrachten beslissen de overige spelers.

Ga direct naar Get a Grip op BOL.com.


Recensie over Get a grip

Get a grip is een hilarisch gezelschapsspel, dat zal zorgen voor flink wat rumoer. Let wel: het is echt een heel stuk moeilijker dan je zou denken, werken zonder je duimen. De meegeleverde middelen zijn prima van kwaliteit, de opdrachten leuk en creatief. Het zelf kiezen van een tegenstander is niet altijd even prettig voor de zwakste schakel. Daarom hebben wij ervoor gekozen die willekeurig te laten kiezen met behulp van een dobbelsteen. Maar afspraken over welke getallen bij wie horen. Als je met zijn drieën spelen is het 1-2-3 de eerstvolgende speler, 4-5-6 de speler daarna.

Score: 8


Informatie

, Hasbro
Genre: partyspel, Tijdsduur: 30 minuten.
Voor 3-8 spelers. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: 12.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.