logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Fortnite – Save The World


Ik denk dat er bijna niemand meer is die nog nooit gehoord heeft van Fortnite. Het is echt een geweldig populaire game, dat vooral dankzij de gratis Fortnite Battle Royale bekend is geworden. Daarbij wordt je met zo’n 100 tegenspelers uit een grote schoolbus gekieperd, die aan een ballon boven een eiland zweeft. Daar verzamel je wapens, munitie en pleisters om zo lang mogelijk te overleven. De laatste overlevende wint. Hoe simpel kan het zijn? Om het spel wat meer vaart te geven wordt het gebied waarin je kunt ronddwalen alsmaar kleiner. Het is dus echt een race tegen de klok! Maar Fortnite-spelers weten ook dat er een betaalde versie is van de game: Fortnite – Save The World. En daar gaat onze review over!

Save the world

Het is in deze variant van Fortnite de bedoeling dat je de wereld red van een zombie-invasie. Dat klinkt enger dan het is, hoewel sommige zombies best creepy zijn – zelfs in de cartoon-achtige vormgeving van Fortnite. Maar er is één probleempje: je komt helemaal zonder wapens in een verlaten bunker. Je zult dus ook moeten zorgen voor goede manieren om je te verdedigen! Daarbij wordt de shootergame die je kent van Fortnite – Battle Royale gemixt met een bouw-game, zoals bijvoorbeeld Minecraft. Daarbij moet je ook zorgen voor genoeg grondstoffen om je bunker uit te bouwen, verdedigingsmechanieken op te zetten en nog veel meer.

Variatie

Het coole aan Fortnite – Save The World is wel dat je veel meer tijd hebt in vergelijking tot Battle Royale. Waar het daar vooral gaat om rondrennen en schieten, heb je hier de mogelijkheid om forten te bouwen, valkuilen te graven en zelfs hele tunnelconstructies kunt aanleggen om die vervelende zombies bezig te houden terwijl jij ze neerschiet. Voor al die apparaten is het nodig om je omgeving flink te grazen te nemen. Bijna alles kan gesloopt worden en levert ook bouwmaterialen op – super handig!

Obstakels

Waarom zou je Save The World kopen? Tja, dat is natuurlijk een heel persoonlijke vraag. Ik denk dat het een geweldige game is, waar je uren plezier van kunt hebben. Het heeft meer variatie dan Battle Royale en geeft je bovendien meer kennis over de vallen en constructies dan wanneer je alleen Battle Royale speelt. Aan de andere kant: Battle Royale is al een heel coole game. Waarom zou je betalen voor zo’n upgrade? Een pluspunt voor het volledige spel is wel dat je hier meer ontwikkeling in kunt doormaken. Je held kan zichzelf upgraden, je leert nieuwe vallen kennen en wordt gewoon beter, terwijl je bij Battle Royale steeds op het zelfde niveau naar beneden zeilt… Eigenlijk is Battle Royale op sommige gebieden een gestripte variant van Save The World. Denk daar maar eens over na!

Conclusie over Fortnite – Save The World

Ben je helemaal verslaafd aan Battle Royale? Dan zou je echt Save The World eens moeten proberen. Het is uitgebreider en grootser dan de snelle actiegame, met meer mogelijkheden om forten te bouwen, vallen te zetten en vijanden neer te halen. Natuurlijk heb je de zelfde coole graphics en wapens, zodat je ook beter beslagen ten ijs komt op het strijdveld van Battle Royale. Bonus!

Door: CooleSuggesties
Score: Fortnite – Save The World krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Fortnite – Save the World, Epic
PC, PS4, XBOX One, shooter.
Prijs: 39.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.