logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: FIFA 22


Daar zijn we dan! Een nieuwe uitgave van Fifa, elk jaar wordt het mooier. Ook dit jaar. Het is een stuk realistischer geworden in Fifa 22 ten opzichte van de eerdere versie. Je spelers lopen normaler over het veld en er zijn bepaalde eigenschappen van spelers in de game gebracht. Als voorbeeld: Erling Haaland loopt in het echt best lomp en dat hebben ze nagemaakt in Fifa. Ik vind dat wel een mooi detail. Het maakt nu (anders dan in voorgaande Fifa) echt uit welke speler je hebt, afgaand op de bouw van het lichaam. Het postuur van bepaalde lange spelers is onder andere veranderd merkte ik. Je zet lange en sterke spitsen als Harry Kane, Karim Benzema en eerder genoemde Haaland niet zo makkelijk meer aan de kant, iets wat het zeker echter maakt. In het echt gebeurt dat ook niet. Ook zijn keepers véél beter geworden. Ze laten de ene na de andere zweefduik zien en redden de hardste schoten, maar tegen geplaatste schoten en harde schoten over de grond kunnen ze niet. Een tip voor de ervaren Fifa-speler: van buiten de zestien finesse-schoten werken goed.

Volta

Ook in het Volta-voetbal is veel veranderd. Er is nu een skill-meter die bijhoud wat voor mooie dingen je doet, bijvoorbeeld iemand passeren d.m.v. een trucje of een panna. Ook is er nu tijdelijk een gamemodus genaamd arcade. Ik denk dat dat spreekt voor zich, het zijn partygames. Vorig jaar was Volta natuurlijk nieuw in Fifa en het ziet er naar uit dat de makers er veel leuke features aan toe hebben gevoegd. Je kunt nu ook bijvoorbeeld je goal vieren met een vriend door samen een dansje te doen en je kunt je skin aanpassen naar wens.

Lees hier alles over Fifa 22!

Fifa Ultimate Team

Zoals gewoonlijk heeft FUT weer eens een make-over gekregen. Het menu is om gegooid en ook het spel ook. Het design van de kaarten is ook weer anders geworden. Ik vind het design overall beter geworden, maar het is gewoon even wennen. Je moet nu bijvoorbeeld op R1 klikken om een potje te spelen. Dat was voorheen anders. Maar het went wel snel, dus het is niet per se een nadeel. Het wordt er ook overzichtelijker van.


Ga direct naar Fifa 22 op BOL.com.

Recensie over Fifa 22

CooleSuggesties topper

Ik vind de game beter geworden. Dat wordt het eigenlijk elk jaar zo, maar nu is het ook realistischer en dat vind ik fijn. Het design en de menu’s zijn ook beter geworden. Er zijn echter nog wel wat bugs die gefixt moeten worden. Je ziet namelijk af en toe memes voorbij komen waarop te zien is dat spelers in Fifa 22 een vrije trap in het strafschopgebied krijgen in plaats van een penaltie. Als dat gemaakt is, vind ik de game helemaal fantastisch.

Score: 9


Info

Fifa 22
Uitgever: EA Games
Getest op: PS4
Genre: simulatie
Prijs: 50 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.