logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Far Cry 5


far cry 5

Als je een serie hebt als Far Cry, is het soms moeilijk om een nieuwe insteek te bedenken. Telkens weer een nieuwe schurk, een nieuwe omgeving… toch is het Ubisoft in Far Cry 5 weer gelukt om een nieuwe omgeving te maken waarin je jezelf helemaal kunt uitleen. In dit geval zijn het de uitgestrekte Amerikaanse bossen, waar je zo nu en dan een klein dorpje tegenkomt. Schitterend vormgegeven, overigens, echt heel indrukwekkend! Ieder dorpje gaat gebukt onder het juk van de religieuze maniak Seed, die met dood en verderf alle bewoners in bedwang houdt. De Eden’s Gate cultus heeft zo zijn eigen aftakkingen, die je in ieder dorpje zult aantreffen.

Familiebedrijf

Naast de leider van Eden’s Gate, Joseph Seed, zijn er nog drie familieleden (John, Faith en Jacob) die een flinke brok in de pap brokkelen en hun stempel drukken op de omgeving. Ieder met hun eigen expertise en stijl, waardoor je eigenlijk in vier compleet verschillende werelden terecht komt, ieder met hun eigen strategie en mogelijkheden. Daarbij ben je niet meer gebonden aan een mini-map waar je precies op kunt zien waar je naartoe moet, maar van de aanwijzingen van de bewoners die je tegenkomt en die je voor je moet zien te winnen. Dat is dus wel even een andere aanpak! Een aanpak waar je ook aan moet wennen. Je moet mensen aanspreken, vragen stellen, aanwijzingen opvolgen. Zo kom je soms missies tegen waar je anders het bestaan niet van had geweten.

Variatie

Zo heb je vier gebieden waar je unieke tegenstanders treft, maar ook nieuwe voertuigen, wapens en strijdtactieken moet gebruiken. Zelfs in het idee van vriend of vijand is de nodige variatie – soms verandert een vriend ineens in een geduchte vijand of schakelt een vijand over op de friendly-modus om zij aan zij te strijden tegen een gezamenlijke vijand van Far Cry 5. Dat alles doorspekt met een overdosis geweld, bizarre personages en een sarcastisch gevoel voor humor.

Herhaling in missies

Ondanks de variaties in de leefomgevingen spreekt het bijna voor zich dat je regelmatig missies moet uitvoeren die je al eerder hebt gedaan. In een andere vorm, op een ander moment, maar de basis blijft natuurlijk wel gelijk. Zo zijn er heel wat tegenstanders die je uit hun holen moet stoken, wegversperringen die je moet vernietigen en basissen die je moet overmeesteren om zo onschuldige burgers te bevrijden.

Ga direct naar Far Cry 5 op BOL.com.


Recensie over Far Cry 5

Dit vijfde deel uit de Far Cry reeks kan niets anders doen dan indruk maken. Het is en blijft een fps met veel actie, daar is niets aan veranderd, maar het zoekt wel meer interactie op met je omgeving. Je moet praten met burgers en buitenlui om informatie te vergaren en je plan te trekken. De tegenstanders zijn sluwer dan ooit en zullen je het heet onder de voeten maken. Om het je wat moeilijker te maken zijn er regelmatig wat problemen die je moet oplossen, al dan niet alleen. Onderweg verzamel je uiteraard grondstoffen, wapens en munitie, of kruip je achter het stuur van een voertuig. Cool zijn de hulpjes die je kunt inhuren, van een bazookadragende dommekracht tot de jaguar Peach.

Score: 8


Info

Far Cry 5, Ubisoft
XBOX One, PS4, fps.
Prijs: 40 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.