logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: F1 2018, Codemasters


F1 2018

F1 racen is helemaal hot – in Nederland mede dankzij het succes van de jonge Max Verstappen, die de harten van het publiek heeft gestolen en er snel mee is weggescheurd. Hoe tof is het dan ook dat je een super gave game kunt spelen, waarin je zelf achter het stuur van zo’n hypermoderne high-tech bolide kunt stappen? Maak kennis met F1 2018!

Carriere maken

Zoals een goede F1-game betaamd, gaat het in F1 2018 om het behalen van de felbegeerde wereldtitel. Daarvoor moet je eerst in een team terecht komen. Het is dan ook aan jou om een team te kiezen (onder licentie, overigens, zodat het er allemaal heel gelikt uit ziet) en een aantal testritten voltooien. Aan de hand van die testritten kun je jouw F1 bolide aanpassen naar jouw eigen smaak en stijl, zodat je voor jou de beste wegligging kunt realiseren. Door het behalen van punten tijdens het racen en je resultaten op de weg verdien je punten die je langzaam richting de felbegeerde beker schuiven.

Mechanisch realistisch

Wat F1 2018 zo gaaf maakt, is dat er heel veel aandacht is geschonken aan de technische aspecten van je waren. Alles kan stuk tijdens het racen, zeker als je ergens tegen aanbotst of te veel grind hapt. Banden slijten, onderdelen raken beschadigd – en alles heeft zijn effect op de manier waarop jij je auto bestuurt. Na de race en tijdens de pitstops kun je aanpassingen doen en reparaties uitvoeren. Alles vraagt een beetje technische kennis, maar het meeste zul je in de praktijk wel ontdekken. Bovendien zijn er ontzettend veel tussenfilmpjes (die er niet allemaal even realistisch uitzien) die je tekst en uitleg geven over de mogelijke aanpassingen welke je kunt uitvoeren.

Moeilijk maken in je F1

Het is verleidelijk om in een racewagen te stappen als een soort arcadegame. Lekker makkelijk de weg op, beholpen door een ABS en lichtgevende strepen voor een optimale wegligging. Toch is het een stuk stoerder als je het zonder al die hulpmiddelen weet te rooien, zodat je alle winst echt aan jezelf hebt te danken. Voor beginners is het natuurlijk makkelijk om te zien welke weg je moet bewandelen en wanneer je moet remmen, maar een tikje suf is het natuurlijk wel. Pas dan heb je ook een uitdaging wanneer het een beetje gaat regenen, zodat je het vuur pas goed aan de schenen wordt gelegd.


Recensie over F1 2018

Racefanaten zullen er al naar hebben uitgekeken: de F1-reeks van Codemasters staat hoog aangeschreven. En niet voor niets! Het is een ontzettend uitgebreide game, met veel diepgang en variatie in aanpassingsmogelijkheden. De AI is goed en fanatiek, de scheidsrechters misschien wat aan de strenge kant. Zonder de hulpfuncties is deze game mooi realistisch en zal het je echt uitdagen om alles uit je wagen te halen.

Score: 8


Info

F1 2018, Codemasters
PS4, XBOX One, PC, racing.
Prijs: 25 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.