Game review: Dragons Dawn of New Riders


Met de nieuwe Dragons-film in de bioscoop, had deze game niet op een beter tijdstip kunnen komen. Drakenrijders van Berk zijn weer helemaal terug van weggeweest! Nu moet ik wel zeggen dat Dragons: Dawn of New Riders niet ingaat op de film die je nu kunt zien. Het is geen film-van-de-game, maar juist een nieuwe titel, met nieuwe draken en nieuwe bestuurders.

Bekende gezichten

Dat neemt natuurlijk niet weg dat er genoeg oude bekenden in de game voorkomen. Hikkie en Astrid kom je al snel tegen, met hun vaste draken, maar jij als Scribbler, de nieuwkomer met geheugenverlies (maar met heel veel slordig geschreven papieren op zak, vandaar de naam) moet nog een weg vinden in de nieuwe wereld. Daarbij krijg je wel wat hulp van je trouwe draak, Patch.

Avonturengame

Dragons: Dawn of New Riders is een echte avonturengame, zoals je die misschien nog wel kent van Skylanders of de vele LEGO games. Een echt platformspel, waarbij jouw karakter nog wat kan upgraden als het aankomt op wapentuig en nieuwe bescherming, maar ook je vaardigheden en natuurlijk Patch groeit door het spel heen nog flink uit. Daarnaast kun je van alles en nog wat kapotmaken voor het verkrijgen van grondstoffen, waarmee je drankjes kunt kopen die je sneller of sterker maken. Ook kun je met de verzamelde grondstoffen wapens maken en verbeteren. En met dat in gedachten verken je nieuwe werelden, versla je vijanden en groei je als persoon.

Het verhaal achter Dragons Dawn of the new riders

Het belangrijkste verhaal van deze game is dat jij als Scribbler achter de gevaarlijke Eir moet gaan: een crimineel die draken steelt voor zijn eigen gewin. Daarbij reis je door een flink aantal eilanden, waarbij je het eiland moet ontdekken, schatkisten moet verzamelen (die soms heel goed verstopt zijn) en gevechten moet aangaan met steeds krachtiger wordende tegenstanders.


Recensie over Dragons: Dawn of the new riders

Fans van Drakenrijders van Berk moeten dit spel natuurlijk hebben. Hoe vaak heb je de kans om met je eigen draak ten strijde te gaan? Het is een mooi vormgegeven spel dat helemaal niet zo eenvoudig is als het er uit ziet. Het heeft veel actie, leuke puzzels en je hebt er toch wel de nodige skills voor nodig om de eindstreep te behalen.

Score: 7


Info

Dragons Dawn of the new riders, OG International
PS4, XBOX One, Nintendo Switch, PC, avontuur.
Prijs: 40 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.