logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game Review: Dishonoured: Death of the outsider


Dishonoured: Death of the outsiderIn Dishonoured: Death of the Outsider kruip je in de bevallige huid van Billy Lurk, een genadeloze huurmoordenaar die niet bij iedereen even geliefd is. Hoewel je nog vrij op straat kunt rondlopen, staat er toch een fikse prijs op je hoofd. Dat maakt het bijna onmogelijk om nog iets uit te halen maar hey – dat zal je er niet van weerhouden om wraak te nemen op de topman van Karnaca!

Thuisbasis

Natuurlijk heeft iedere huurmoordenaar een veilig en warm nest nodig. Een plekje om even terug te trekken, om je wapens schoon te maken en te verzamelen. In het geval van Dishonoured: Death of the outsider is dat een piratenschip, de Dreadful Whale. Klinkt vrolijk, niet? Toch heb je die ruimte hard nodig, al was het maar om je oude mentor in te huisvesten, die je voorziet van de nodige adviezen en opdrachten. Als je ‘m weet te bevrijden tenminste, in het eerste level.

Kies je pad

Het mooie van Dishonoured: Death of the outsider is wel dat je tijdens het spel niet echt een vastomlijnd pad hebt wat je moet doorlopen. Je hebt wel een opdracht, maar het is helemaal aan jou om te bepalen hoe je die missie tot een goed einde brengt. Natuurlijk is het niet goed om vol in de actie te duiken, maar theoretisch gezien zou het wel kunnen. Nee, een goede huurmoordenaar blijft liever op de achtergrond. En vergeet niet: er staat een flinke prijs op je hoofd. Iedere misstap zal je worden aangerekend!

Missies en zijmissies

Naast de hoofdmissie staat het vrij om een heleboel zijmissies uit te voeren. Dankzij al die missies kun je nieuwe skills vrijspelen die je van pas komen in het veld, maar ook wapens, munitie en een heleboel collectibles en verzamelobjecten. Vooral die rpg-elementen maken het spel een coole game om te spelen – dat is echt wel een beetje mijn ding. Zoek ook vooral naar Bone Charms, die je een permanente upgrade geven. Super handig! Je vind de Bone Charms overal in de stad, maar je kunt ze in Dishonoured: Death of the Outsider ook op de zwarte markt kopen.

Conclusie over Dishonoured: Death of the Outsider

Als huurmoordenaar met magische krachten is Dishonoured eigenlijk wel een bijzonder spel. Je speelt namelijk geen bonkige soldaat die wel tegen een stootje kan, maar eerder een stealthy chick. De graphics zijn niet altijd even optimaal – soms zelfs een beetje boggy, maar de spanning is echt om te snijden. En het verzamelen en upgraden van je karakter blijft een cool en verslavend element! Door: Score: Dishonoured: Death of the Outsider krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Game info

Bethesda
PS4, Pc, Xbox One, actie. Prijs: 26.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.