logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Dirt Rally 2.0


Als het gaat om autosport, zijn er heel wat disciplines waar je je in vast kunt bijten. Je kunt natuurlijk denken aan de formule 1 racewagens of een derby met aangepaste personenwagens, maar rallyrijden hoort ook zeker bij dit rijtje thuis. En zoals je je misschien kunt indenken: Rallyrijden is helemaal niet zo eenvoudig als je zou denken. Je rijdt immers op bijzondere ondergronden. Zo hard mogelijk! Dat is vragen om problemen, als je het mij vraagt (maar goed: ik houd het ook niet voor niets bij mijn fiets 😉 ) In Dirt Rally 2.0 kan ik echter mijn skills op de proef stellen.

Rallyrijden in een simulator

Nu kun je ook racegames in twee klassen verdelen. Aan de ene kant heb je de arcadegames, zoals Need for Speed of Onrush. Aan de andere kant zijn daar de simulatoren, die het spel zo realistisch mogelijk proberen te maken. Het is helemaal aan jou om te bepalen welke variant het beste past. Persoonlijk ben ik meer van de arcadegames, maar kruip ook graag achter de controller met een simulatiegame zoals Dirt Rally 2.0. Het verschil zit hem in de moeilijkheidsgraad van het beheersen van je voertuig: dat is bij simulatorgames een stuk moeilijker! Dirt Rally 2.0 is dan ook niet voor de poes. Je zult het onderste uit de kan moeten halen om heelhuids over de finish te geraken…

Verschillend terrein

Wanneer je rijdt op een natuurlijke baan, zal het ook regelmatig gebeuren dat je van de weg af gaat. Daar kun je niets aan veranderen, dat is ook iets dat bij de sport hoort. Waar je echter wel rekening mee moet houden, is datje dan op een heel andere ondergrond rijdt, die compleet anders op je handelingen reageert. Je remmen, sturen, gas geven en grip op de weg… alles is anders! Je moet snel kunnen schakelen (ha! woordspeling) om die veranderingen de baas te kunnen en te kunnen anticiperen op die nieuwe manier van rijden.

Schadelijk

Waar je ook rekening mee moet houden, is dat je voertuig niet onverwoestbaar is. En dat de schade die je berokkent aan je voertuig ook niet enkel cosmetisch is. Een flinke deuk bij je wiel kan echt invloed hebben op je stuurprestaties, met een lekke band kun je het eigenlijk al vergeten, en ga zo maar door. Bovendien zul je het moeten opnemen tegen je computergestuurde tegenstanders, die je liever van de weg hebben dan je als concurrent moeten meenemen in de strijd…

Ga direct naar Dirt Rally 2.0 op BOL.com.


Recensie over DiRT Rally 2.0

Dirt Rally 2.0 is een imposante racegame die er alles aan doet om zo realistisch mogelijk over te komen. Dat lijkt als een nobel streven, maar het is Codemasters wel degelijk goed gelukt om dit voor elkaar te krijgen. De voertuigen reageren stuk voor stuk anders op je handelingen, maar ook de ondergrond en schade doen mee in de ervaring. Bovendien kun je jouw auto tot in de puntjes afstellen en aanpassen, zodat hij zo goed mogelijk naar jouw wensen luistert. Het is een flinke klus, de mogelijkheden zijn eindeloos, maar het hoort wel bij een geweldige simulatiegame als dit.

Score: 8


Info

Dirt Rally 2.0, Codemasters
XBOX One, PS4, PC, race.
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.