logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: De Smurfen: Missie Vileaf

De Smurfen bestaan al meer dan 60 jaar – eerst als bijfiguren in strips over de ridderhelden Johan en Pierewiet, later in een bijrol in Robbedoes. Wie had ooit kunnen denken dat deze blauwe wezentjes zo populair zouden worden, dat ze zelfs ruim 60 jaar later nog inspiratie vormen voor een videogame? Peyo, bedenker van deze kleine kaboutertjes, zeker niet. De Smurfen: Missie Vileaf is verkrijgbaar voor de nieuwste gameconsoles en brengt deze oude boswezentjes naar de 22e eeuw.

Platform

De Smurfen: Missie Vileaf is gemaakt voor kinderen, maar dankzij de herkenbare figuren en het aaibare karakter ook erg leuk voor volwassenen om te spelen. De vormgeving is briljant. Cartoonesk, maar toch met een realistische vibe. Net als de films, die een tijdje terug zijn gelanceerd (De Smurfen en De Smurfen en het Verloren Dorp). Het is een klassiek platformspel, waarbij je moet springen, klimmen en klauteren. Maar ook de natuur heeft genoeg aandacht gekregen in dit spel. Het is aan jou om goed voor het bos te zorgen. Genees zieke planten en haal vervloekte vegetatie weg voor het de overhand neemt. Deze plantenziekte, veroorzaakt door Gargamel, bedreigt het bos. En jij moet dat voorkomen!

Bekijk hier de trailer van De Smurfen: Missie Vileaf:

Verzamelen maar!

Naast het behalen van de doelen van ieder leven is De Smurfen: Missie Vileaf ook een walhalla voor verzamelaars. In ieder leven zitten heel wat geheime voorwerpen verstopt die je kunt zoeken. Daarvoor zul je van de gebaande paden moeten afstappen en de werelden moeten ontdekken. Ook zul je sommige items pas later kunnen bereiken, omdat je dan de middelen hebt om die verre plekjes te verwijderen. Er is dus heel wat te ontdekken in deze briljant schattige wereld. Of moet ik zeggen: smurfige wereld? Maar ook tijdens het spel zelf moet je items verzamelen om je missies te volbrengen. De Smurfizer is het belangrijkste hulpmiddel voor nieuwe vaardigheden en het verkennen van het Smurfenrijk. Hiermee kun je planten genezen, zweven, sprinten en meer. Je kunt de Smurfizer upgraden om zijn tank, kracht, enzovoort te vergroten.


Ga direct naar De Smurfen: Missie Vileaf op BOL.com.

Recensie over De Smurfen: Missie Vileaf

Ontwikkelaars hebben een belangrijke keuze: gebruik je een franchise in zijn oorsponkelijke vorm, of neem je er een creatief loopje mee? De Smurfen: Missie Vileaf is het bewijs dat je creatief kunt zijn, zonder het concept de verloochenen. De stijl is anders dan de tekenfilm, maar spreekt zeker aan door een hoog aaibaarheidsgehalte, vrolijke kleuren en dito vormen. En die muziekjes! De personages zijn geweldig, de wereld is fantastisch en elk niveau bevat veel geheimen. Jammer genoeg zijn er personages allemaal even sterk en hebben ze dezelfde mogelijkheden. De camerahoeken gooien soms roet in het eten, wat zeker bij een platformspel behoorlijk irritant is. Het spel is ontworpen voor een jonger publiek en daardoor niet te moeilijk. Diepgang krijg je door alle items te verzamelen en de Smurfizer te blijven upgraden. Ook voor oudere gamers zal het daardoor niet snel saai worden.

Score: 7


Info

De Smurfen: Missie Vileaf
Uitgever: Mindscape
Getest op: PS4
Genre: platform
Prijs: 49 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.