logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Crash Bandicoot Trilogy


crash bandicoot trilogy

Oude gamers kennen hem vast nog wel: Crash Bandicoot, het bizare schepsel dat de wereld van een ondergang moet zien te redden. Een echte anti-held, aangezien er vaker dingen mis gaan dan lukken. Gelukkig weet hij met een gezonde dosis doorzettingsvermogen, een onverwoestbaar karakter en heel veel humor toch door te zetten en alles tot een goed einde te brengen. Met wat hulp van jou, natuurlijk. En dat is best knap voor zo’n oud beestje. Hij maakte zijn eerste optreden zelfs al op de Playstation 1!

Nieuwe platformen

Het is voor het eerst dat Crash Bandicoot een uitstapje maakt vanaf zijn oude, vertrouwde Playstation-honk. Je kunt hem vanaf dit jaar namelijk ook spelen op de PC, XBOX One en de Nintendo Switch. Zo kunnen ook nieuwe gamers genieten van de bizarre avonturen en de meest crazy manieren om dood te gaan. Want zelfs verliezen is bij dit spel helemaal niet erg. Ik ken zelfs mensen die er een sport van maken om op de meest vreemde manieren te sterven!

Drie voor de prijs van een

Crash Bandicoot Trilogy bestaat natuurlijk uit drie verschillende games. Ieder spel is helemaal opgepoetst om bij de stijl en smaak van deze tijd te horen – niet alleen de graphics, maar ook de besturing heeft een mooie boost gekregen! En dus kun je genieten van de oude avonturen van:

  • Crash Bandicoot: Dr. Neo Cortex heeft een plan om de wereld over te nemen. Hij wil genetisch gemanipuleerde dieren maken die alle klusjes voor hem oplossen. Het is aan jou om Crash te helpen om de dieren te redden, zijn vriendin te bevrijden en het snode plan van Dr. Cortex te veredelen.
  • Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back. De snode Dr. Neo Cortex is terug. Maar niet om de wereld te veroveren, maar om hem te redden! Maar klopt dat wel? Hoe vreemd is het om bij je aartsvijand aan te kloppen voor hulp? Is dat een wreed plannetje om Crash te pakken te nemen of heeft hij echt oprecht het plan om de wereld te redden?
  • Crash Bandicoot 3: Warped. Dit derde deel had natuurlijk veel meer technische mogelijkheden dan de eerste twee platformgames. In Warped kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een duikboot, motorfiets of een vliegtuig. Je kunt zelfs rondrennen op een baby-dino! Niets is te gek in dit spel dat een reis door de geschiedenis maakt. Maar: het spel heeft ook meer puzzels. Maak je borst dus maar vast nat!

Ga direct naar Crash Bandicoot Trilogy op BOL.com.


Recensie over Crash Bandicoot trilogy

De sfeer van vroeger in een jasje van nu: dat is de Crash Bandicoot Trilogy in een notendop! Het is duidelijk waarom dit vreemde schepsel zo lang populair is geweest en het is dan ook volkomen terecht dat hij een comeback heeft gekregen. Met coole graphics, spannende avonturen en bizarre humor.

Score: 7


Info

Crash Bandicoot Trilogy, Activision
XBOX One, PS4, Nintendo Switch, PC, platform.
Prijs: 39.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.