logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Call of Duty – Black Ops 4


Call of Duty – Black Ops 4 is een bizarre game, die zich vooral richt op online gamen. Het is een echte game waarbij je het tegen elkaar moet opnemen – of met elkaar, afhankelijk van hoe je het leven wil zien. Daarmee speelt het goed in op de befaamde arenashooters die momenteel zo populair zijn, zoals Overwatch en Fortnite – Battle Royale. In dit spel kun je kiezen uit drie modi: Multiplayer, Blackout Battle Royale en Zombie. Daarbij ontbreekt ieder spoor van een single-player game, wat uitzonderlijk is voor deze franchise.

Multiplayer

Dat neemt natuurlijk niet weg dat alle opgedane kennis uit eerdere Call of Duty games is meegenomen in deze nieuwe titel. Het is een heerlijke shooter, waarbij iedere gamemodus verschillende elementen heeft die ‘m uniek en cool maken om te spelen. Daarbij kun je bij iedere game kiezen uit een aantal specialisten, waarmee je een bepaalde rol op je neemt. Ga je voor de support, de verdediging of de aanval? Genoeg keuze uit karakters, zodat je jouw speelwijze zo goed mogelijk kunt inzetten. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een grijphaak, waarmee je snel kunt bewegen, een waakhond die je kunt laten aanvallen, je kunt vallen zetten of munitie genereren. Iedere speciale vaardigheid en superkracht heeft zijn eigen cooldown, afhankelijk van de impact op het spel. Verder zijn alle spelers gelijk. Ze zijn even snel, hebben evenveel leven en kunnen dezelfde bepakking dragen.

Blackout

Blackout is de nieuwe battle royale mode. Je zou kunnen zeggen dat de Blackout in plaats van de campagnes zijn gekomen, als je de features van eerdere releases naast elkaar legt. Je kunt kiezen uit Solo, Duo of Quad. Zoals bekend wordt je met honderd spelers tegelijk op een eiland gezet en is het de bedoeling om als laatste over de blijven. Succes daarmee! Daarbij zijn de functies en mogelijkheden best realistisch, zodat Call of Duty – Black Ops 4 eerder lijkt op PUBG dan op Fortnite. Bovendien is het een leuke game om te spelen. Het is minder intens dan de normale multiplayer, waarbij je ook gebruik kunt maken van voertuigen. Ik vond het een fijne plek om wat te oefenen en bekend te raken met de bediening. Door het spelen van het spel krijg je meer ervaring, waarbij je automatisch loot boxen verzamelt, waarmee je jouw karakter kunt pimpen. De waardering is momenteel nog enkel op tijd, er zijn nog geen uitdagingen. Ook worden je prestaties nog niet meegenomen in die waardering. Dat is jammer – zo is het niet echt een beloning!

Zombies

Natuurlijk mogen de zombies ook niet ontbreken! Levens vol levenloze lijken proberen je het leven zuur te maken. Na een relatief lange tutorial weet je dat je van alles kunt upgraden, kopen en verzamelen om de kadavers tot gort te schieten. Maar als het eenmaal zo ver is? Dan is het toch regelmatig best lastig om je hoofd erbij te houden. Cool is de mogelijkheid om met meerdere spelers tegelijk in de zombiemaps te verblijven, zodat je elkaar kunt beschermen waar mogelijk en de beloningen kunt delen.


Recensie over Black Ops 4

CooleSuggesties topper

Er is een nieuwe shooter in town: Black Ops 4 neemt je mee naar de wereld van multiplayer en brengt de Battle Royal weer terug waar het hoort: 100 man, een massa wapens en genoeg upgrademogelijkheden om je het leven zuur te maken. Geen muurtjes, rennen! Ook de chaotische multiplayer steekt goed in elkaar met goede maps. De speciale vaardigheden van de personages brengen een beetje extra gewicht in het spel, maar vormen eerder je voorkeur dan dat ze spelbepalend zijn. En de Zombies… het is altijd goed om tegen computergestuurde schepsels te knokken, toch?

Score: 9


Games koop je online bij:

Ga direct naar Call of Duty – Black Ops 4 op BOL.com.

Game info

Activision
PS4, XBOX One, PC, first person shooter. Prijs: 60 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.