logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Burnout paradise remastered, PS4


Burnout is een titel die bij de oudere gamers vast wel een belletje doet rinkelen. Deze heerlijke reeks racegames deed menig arcade-racers hart sneller kloppen. Burnout Paradise kwam in 2008 uit: het was één van de eerste games waarin je in een open wereld kon racen, met de meest bizarre opdrachten die je mocht uitvoeren. Racen, crashen, stunten… Burnout Paradise bevatte het allemaal. En nog steeds. Want nu, tien jaar later, krijgt Burnout Paradise een heuse remake, waarmee het spel weer aan de standaard van nu voldoet.

Race tot je er bij neervalt

Dat is wel het credo van Burnout Paradise Remastered: racen tot je er bij neervalt. Of je voertuig, nadat je hem vakkundig tegen een muur, vangrail of boom hebt geparkeerd nadat je in volle vaart uit de bocht bent geschoten. En dat racen doe je in een bonte mix van voertuigen, van Amerikaanse klassiekers tot politiewagens, van snelle bolides tot koddige speelgoedauto’s (in full-size formaat, dat dan weer wel). De races zijn soms te bizar voor woorden. Je racet door Paradise City, een stad die je als de Ultieme Amerikaanse Stad zou kunnen betitelen, met in iedere uithoek wel een uniek landschap en toeristische trekpleisters. Jijzelf zult daar niet zo veel van meekrijgen. Jij bent bezig met het ontwijken van je tegenstanders, het tegen de vangrail duwen van weggebruikers en het netjes voltooien van de meest bizarre haarspeldbochten.

https://www.youtube.com/watch?v=O7EtBJ307U4

Echte arcade

Burnout Paradise Remastered is dan ook echt een arcaderacer. Naast sturen kun je gas geven, remmen en de handrem gebruiken, meer niet. Oh ja – de boost mag natuurlijk ook niet ontbreken, en met enkele auto’s kun je ook klooien met sirenes. En dat maakt het spel wel zo spannend! Je scheurt namelijk in een rotvaart door de stad, waarbij je wordt dwarsgezeten door talloze tegenstanders die het zelfde einddoel moeten bereiken. Als hulpje zie je een kleine plattegrond in de bovenhoek (waar je, gezien de scherpe bochten, niet al te veel aandacht aan kunt besteden) en een wijzertje in de bovenkant van het scherm die je de juiste richting kan laten zien. That’s it! En knal je jouw voertuig even kapot? Geen nood. Je komt gewoon weer op de weg terecht. Is je bolide te erg beschadigd? Een afritje door de garage maakt hem weer gloednieuw.

 

Ga direct naar Burnout Paradise Remastered op BOL.com.


Recensie over Burnout Paradise Remastered

CooleSuggesties topper

Dat sommige gamemakers een spel opnieuw op de markt zetten is helemaal niet zo vreemd. De consoles hebben zich immers in een rap tempo ontwikkeld, waarbij de compatibiliteit ver te zoeken is. Topgames uit eerdere consoles verdienen gewoon een plekje in de nieuwe generatie! En dat is met Burnout zeker gelukt. Het spel ziet er gelikt uit (hoewel de zandwegen van de binnenweggetjes wel wat meer variatie hadden kunnen krijgen) en de stunts, voertuigen en races zijn ronduit spectaculair. Lekker knallen in een oude bak of een snelle racewagen? Het kan gewoon!

Score: 9


Info

Burnout Paradise Remastered, EA Games
PS4, XBOX One, PC, racing.
Prijs: 35 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.