logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Borderlands 3


Het is bijna indrukwekkend om te zien hoe de makers van Borderlands 3 vasthouden aan het verleden. Het lijkt soms wel alsof je de eerste game speelt, uit 2012, maar dan met de tech en soepelheid van de moderne consoles. Vergeet niet dat Borderlands zo’n beetje de lat heeft gelegd voor looter-shooters als Destiny, the Division of Anthem. Toch is het een dappere zet, om het oude concept uit de kast te trekken en te pimpen naar deze generatie. Was het echter wel een slimme keuze?

Looting

In Borderlands 3 gaat het bijna volledit om schieten en verzamelen. Dat werkt geweldig, met veel hulpmiddelen, wapens en munitie dat verstopt zit in kisten en natuurlijk de vijanden die je neerhaalt. Er is weinig nieuws ten opzichte van de voorgaande delen, maar wat het doet, doet Borderlands bijzonder goed. Een slimme keuze, wat dat betreft, om niet te veel aan het beproefde concept te sleutelen. Voor nieuwkomers is het een feest om te ontdekken, voor hen die de eerste games al gespeeld hebben… misschien iets minder. Daar kan het gevoel van herhaling namelijk de kop opsteken.

Personality

Zodra je Borderlands 3 opstart, krijg je al vrij snel de mogelijkheid om te kiezen uit één van de vier hoofdrolspelers, Amara, Moze, Zane en FL4K. Ieder van deze personages heeft unieke kwaliteiten. Ze kunnen bijvoorbeeld zwaardere bepantsering of wapens dragen, hebben speciale gaven of vaardigheden en bewegen op een unieke manier. Kies dus een persoon die bij jouw speelstijl past. Is dat snel en behendig, of juist wat trager en met veel kracht? Zo kan Amara psychische aanvallen loslaten op haar vijanden. Ze lat ze tot deeltjes verpulveren of in de lucht zweven. Moze roept een grote mech op die je kunt besturen om je vijanden te lijf te gaan. FL4K is een grove schutter, die de hulp kan inroepen van een flink aantal dieren, die hem kunnen assisteren. Zane is misschien niet zo bijzonder qua gaven, maar is wel heel goed met verschillende wapens en schilden. Iedere held kan worden opgewaardeerd met actieve en passieve vaardigheden, zoals de herlaadsnelheid, je gezondheid en speciale skills die je kunt inzetten. En zit hem even uit: in het begin zul je niet zo snel upgraden!

https://www.youtube.com/watch?v=xjTsmIAGDDk

Drukbezette werelden

Nadat je de beginlevels hebt voltooid en hebt aangetoond dat je klaar bent voor het grote werk, mag je los in Pandora. Daar wordt je losgelaten in een wereld vol voertuigen, wapens en andere loot, die netjes op de kaart wordt aangegeven. Er is veel te vinden, veel te vernielen en veel vijanden te verslaan. Je hoeft je nooit lang te vervelen. Zelfs op weg van de ene lootplek naar de andere zul je af en toe uitstappen om een verlaten locatie te onderzoeken. Na Pandora kun je nog verder reizen, naar andere planeten. Zo reis je in een later stadium naar de heldere neonwereld Promethea of de misschien zelfs wat klassieke wereld van Athenas.

Ga direct naar Borderlands 3 op BOL.com.


Recensie over Borderlands 3

Waarom zou je iets veranderen aan een concept wat helemaal goed is? Dat moeten de makers van Borderlands 3 in gedachten hebben gehad. En gelijk hebben ze. Het spel is geweldig leuk en bijzonder verslavend. Er is genoeg te looten, de missies volgen elkaar in rap tempo op en dankzij de verschillende werelden voelt het hele spel niet repetitief aan. Het verhaal had wat meer aandacht mogen krijgen, maar hey: het gaat om het spel. Zoek je een geweldige shooter met veel loot, verschillende (upgradeable) wapens en een bizarre humor? Dan is Borderlands 3 je game!

Score: 8


Info

Borderlands 3, Bethesda
PS4, XBOX One, PC, fps.
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.