logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Bake ’n Switch, Nintendo Switch


bake n switch switch hero

Je zou misschien denken dat de meeste gameproducenten zich vooral richten op de XBOX of de Playstation, maar vergis je niet in de invloed van Nintendo! De Nintendo Switch heeft een onaflatende stroom aan games die beschikbaar komen. Sommigen zijn regelrechte kopietjes van bestaande games, maar soms kom je een heel grappige variant tegen, zoals Bake ’n Switch. Je zou hem een beetje kunnen vergelijken met Overcooked, maar dan anders. 

Deeg kneden en bakken

Bake ’n Switch draait om bakken. Het is de bedoeling dat je deegbolletjes in de oven gooit, waarna daar broden van gebakken worden. Die deegbolletjes huppelen vrolijk door je scherm. je kunt ze pakken en naar een andere plek (uiteindelijk de oven) gooien. Door ze tegen een ander deegbolletje aan te gooien, combineren ze tot een grotere deegbol. Die grotere bollen leveren meer punten op als je ze in de oven gooit. Dat is dus een mooi streven! Tussendoor kom je rijsmandjes tegen waar je een deegbol in kunt bewaren. Het voordeel van die bollen is namelijk dat ze dan even stil liggen. Maar pas op: een grotere bol is zwaarder en kan minder ver gedragen worden! In het uiteindelijke spel neem je het op tegen verschillende tegenstanders, van schimmels die het voorzien hebben op het gistdeeg tot andere spelers (maximaal 4). De grootste vijand is echter… de tijd!

Kies je bakker

Voor je begint, mag je kiezen welk karakter je gebruikt om mee aan de slag te gaan in dit spel. Je hebt de keuze uit zes verschillende personages. Ieder van hen heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. De een is snel maar kneed langzaam, de ander juist andersom… zo kun je een personage kiezen dat het beste bij jouw stijl past. Gaandeweg het spel krijg je te maken met nieuwe uitdagingen. Zo krijg je een soort tutorial, voor je alle kneepjes van het vak kent. Ovens worden kieskeuriger met de smaak deeg dat ze willen, de schimmelende Mouldies eten je deeg op… en het is aan jou om de strijd met hen aan te gaan!

Kunstig geheel

Een van de sterkste punten van Bake ’n Switch is wel de vormgeving. Wie kan die schattige personages en tropische omgevingen nu weerstaan? Elk speelbaar personage heeft een geheel eigen uiterlijk, die je qua kleur kunt aanpassen. De speelvelden waarin je speelt zien er bijna handgeschilderd uit. Erg indrukwekkend! De manga-achtige vormgeving is aaibaar en schattig. Jammer genoeg laat de besturing hier wel wat te wensen over. Het zal je heel wat moeite kosten om de balletjes steevast in de goede richting te gooien…

Online en offline

Bake ’n Switch is zowel online als offline te spelen. De single-player modus leidt je langzaam door alle levels, waarbij je het echt in je eentje moet uitzoeken. De online modus laat je spelen met vrienden – er is geen matchmaking met vreemden. Daarbij kun je kiezen uit coöp en PvP – waarbij vooral die coöp-variant erg prettig werkt. Daarbij hebben we trouwens ook op een enkele Switch met twee spelers gespeeld. Je hebt namelijk maar één joycon nodig per speler, waardoor je makkelijk met twee spelers tegelijk op één console kunt gamen. Met vier spelers komt het spel echt tot zijn recht. Totale chaos en hectiek! Vooral omdat je niet tkunt chatten met elkaar… dat is echt een gemis.


Recensie over Bake ’n Switch

Bake ’n Switch is een visueel spektakel dat het moet hebben van chaos en hectiek. Het is echt een game die je met meer spelers moet spelen. Je kunt wel in de single player aan de slag, maar het voelt dan toch wat frustrerend aan. Met zijn tweetjes wordt het al een stuk leuker, zeker als je het op dezelfde console speelt. Jongere kinderen zullen genieten van de cartoonachtige vormgeving en de informele gameplay.

Score: 7


Info

Bake ’n Switch, Streamline Games
Nintendo Switch, partygame.
Prijs: 29.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.