logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Asterix en Obelix XXL 2: Mission las Vegum

Fans van de oude Galliërs Asterix en Obelix opgelet: er is een nieuwe game van onze vrienden, waar je helemaal mee kunt losgaan! Asterix en Obelix XXL2: Mission las Vegum is een echte klassieke platformgame, zoals Ratchett en Clank, Skylanders of Crash Bandicoot, maar dan in een Romeins jasje. In verband met de release van de nieuwe bioscoopfilm met deze helden is een game gelanceerd voor de next-gen gameconsoles.

Uit de oude doos

Maar niet alleen de hoofdrolspelers Asterix en Obelix komen uit de oude doos: dit is in feite niets meer dan een remake van de oude game, die ooit ontworpen is voor de Playstation 2. Helaas is dat op redelijk wat fronten zichtbaar: de graphics laten her en der te wensen over, maar de camera’s zijn absoluut voor verbetering vatbaar. Er zijn gelukkig wel wat upgrades merkbaar in de game, waardoor hij toch helemaal van deze tijd is. Daarbij zijn natuurlijk Asterix en Obelix flink onder handen genomen – ze bewegen lekker soepel en vlot, wat een prettige beleving is.

Met zijn tweetjes

Het leuke van Asterix en Obelix XXL2 is wel dat je het spel met zijn tweetjes kunt spelen. Op dezelfde computer, bedoel ik dan. Dat is wel een groot pluspunt bij een game als deze, aangezien je zo toch een beetje een sociaal element krijgt in je gamebeleving. Bovendien is het met zijn tweetjes ook leuker om te spelen vanwege de coole combo’s die je dan kunt maken! 

Steeds sterker

Het draait in deze game vooral om het verslaan van hele hordes Romeinen. In de strips komt het al voor, maar hier is het schering en inslag. Hele legioenen stormen op je af, het is dan aan jou om ze te verslaan en de helmen te sparen. Dat gaat in een rap tempo, en dat is ook wel nodig. Met die helmen spaar je namelijk voor upgrades voor je personages. Zo kun je nieuwe levens kopen, betere bepantsering, maar vooral krachtigere moves en combo’s. Heb je daar genoeg van? Dan kun je met de helmpjes ook 3D modellen van je tegenstanders kopen. Echte collectors items! Bewaar er wel een paar, soms moet je deuren openen door ze met helmen te betalen…

Verhaallijn

Gelukkig is er meer aan de game dan alleen vechten (hoewel dat absoluut de boventoon voert). Er zit namelijk ook een verhaallijn in de game! De druïde Panoramix lijkt namelijk samen te werken met Caesar om het dorpje van onze vrienden te veroveren. Een daad die niet ongestraft voorbij kan gaan, maar Asterix en Obelix geloven niet dat hun vriend voor de vijand werkt. Ze gaan op onderzoek uit – wat is er werkelijk aan de hand? Daarbij komen ze niet alleen duizenden Romeinen tegen, maar ook de nodige puzzels en uitdagingen om op te lossen.

Ga direct naar Asterix en Obelix XXL2 op BOL.com.


Recensie over Asterix en Obelix XXL2: Mission Las Vegum

Deze remake van de oude game heeft een paar kleine upgrades gekregen, maar is boven alles een tikje verouderd en eenvoudig. De jongere gamer zal hier geen aanstoot aan nemen, de fan van het duo of ervaren gamers wellicht wel. Het draait vooral om knokken en meppen, helmen verzamelen en steeds verder komen in het spel. Dat kan op den duur een tikje gaan vervelen, maar persoonlijk vond ik het niet heel storend. Ik houd wel van dit soort games. Even lekker stoom afblazen! Het idee van de helmen en items verzamelen is leuk, maar die helmen gebruik je liever voor persoonlijke upgrades…

Score: 7


Info

Asterix en Obelix XXL2: Mission Las Vegum, Mindscape
PS4, Nintendo Switch, XBOX One, actie.
Prijs: 45 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.