logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok DLC


assassins creed valhalla dawn of ragnarok review

Na jarenlang games te hebben uitgegeven die je mee terugnemen naar verschillende duistere periodes in onze geschiedenis, is Assassin’s Creed Valhalla misschien wel de meest opzienbarende. De game heeft de meeste actie tot nu toe. Je bent veel minder aangewezen op puzzelen en stealth, maar kunt de game prima spelen met bijl en schild in je handen. Misschien wel opzienbarender is de uitbreiding Dawn of Ragnarok, dat je eigenlijk kunt zien als een spel in het spel!

Odin en Eivor

In Dawn of Ragnarok verlaat je jouw Noorse wereld om helemaal in de Noorse mythologie te duiken. Je moet strijden tegen reuzen en dwergen, nederzettingen plunderen en de strijd aangaan tegen mythische wezens. Bijzonder is de nieuwe gadget die goddelijke krachten kan vangen en gebruiken. Deze armband, de Hugr-Rip, stelt je in staat om krachten te stelen en te gebruiken. Hiermee krijg je de controle over vuur of ijs, en kun je tijdelijk door lava zwemmen of je vermommen. Soms heb je deze vaardigheden echt nodig om een obstakel te overwinnen, maar meestal kun je ook prima af met je standaard skills. Neemt niet weg trouwens dat het een gave tool is om in te zetten! Als hulplijn zit Odin zo’n beetje op je schouder om je de weg te wijzen op zijn unieke, ietwat paniekerige, manier. Het is namelijk zaak om Odins zoon Baldur te redden van de vuurdemon Surtur… maar voor je daar bent, zul je heel wat avonturen moeten doorstaan!

Verhaallijn

Hoewel Dawn of Ragnarok natuurlijk veel overeenkomsten heeft met het originele spel (maar dan overgoten met een mythologisch sausje), is het een imposant verhaal dat zich afspeelt in een wereld die zonder twijfel tot de verbeelding spreekt. Het verhaal is heel gedetailleerd uitgewerkt, waarbij alle personages een diepe achtergrond hebben en hun eigen karaktertrekjes vertonen. Leuk is ook dat de soap-achtige gezinsbanden zijn doorgevoerd in de familie Surtur: de Noorse mythologie ligt meer met elkaar overhoop dan de hele cast van Dynasty en GTST bij elkaar. Voor je bij je doel bent, zul je door de hele familie van Surtur moeten knokken. Dat zal de nodige actie opleveren, kan ik je vast verzekeren. Daarnaast krijg je nog de nodige dwergen en reuzen op je pad, die soms goedaardig zijn… en meestal niet. Iedereen heeft zijn eigen mening over wat de aanwezigheid van de Alvader voor hen betekent, waar je achter komt als je het gesprek aanknoopt met de verschillende NPC’s in het spel.


Ga direct naar Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok op BOL.com.

Recensie over Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok

Assassins Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok neemt het succes van Valhalla en plakt er een mythologische make-over op. Dat is deze DLC in een notendop. Aan de ene kant is het meer van hetzelfde (ontdekken, plunderen en looten), maar het spel is daar ook heel succesvol in. Waarom zou je dat aanpakken? De nieuwe en mythologische wereld geeft het spel een unieke vibe, een kick-start voor een goede tweede ronde. De magische Hugr-Rip is een toffe toevoeging, die je nieuwe tools ter beschikking geeft om je monsterlijke vijanden te lijf te gaan. Een toffe nieuwe feature, die slim is verpakt in het basisspel. Eigenlijk gaat jouw Eivor een droomwereld in en speel je een droom in een droom…

Score: 8


Info

Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok
Uitgever: Ubisoft
Getest op: XBOX Series X/S
Genre: RPG
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.