logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Assassins Creed: Odyssey


Assassins Creed Odyssey neemt je mee terug in de tijd. Nog verder dan voorheen, zelfs van voordat de Assassins bestonden. Je reist namelijk naar het oude Griekenland, ten tijde van de Peloponnesische oorlog! Dat waren barre tijden en ook helemaal geen tijd voor een sluipmoordenaar. Dat waren tijden voor mannen het grote schilden en flinke zwaarden, speren en flinke wapens. Het wordt dus knokken geblazen in deze Assassins Creed, iets dat de intro je ook meteen haarfijn laat zien.

Huurling

Dat neemt niet weg dat je ineens iemand bent met een missie of een hoger doel. De personages waar je uit kunt kiezen, een man of een vrouw (Aleixos of Kassandra) zijn gewoon huursoldaten. Ze hebben beiden eenzelfde skillset en beginnen als een goed getraind maar onbeschreven blad, die je nog helemaal naar jou hand kunt zetten. Bij de vele gesprekken die je voert met mensen in de omgeving kun je ook een richting geven aan het verhaal van je hoofdpersoon. Is het een goedhartige vechtersbaas of iemand die op wraak zint en bloed wil zien?

Open wereld vol missies

Wat Assassins Creed: Odyssey zo indrukwekkend maakt, is de enorme open wereld. Je kunt redelijk recht op je doel af gaan, maar dan moet je wel heel gedisciplineerd zijn om niet afgeleid te raken door de vele personages en extra missies die je kunt voltooien om extra upgrades, loot en vooral geld (je hebt immers een huurling) te verdienen. De wereld ziet er indrukwekkend uit en je kunt er vrij door bewegen. Zie je het even niet meer zitten? Dan kruip je in de huid van je roofvogel, voor een vogelperspectief op jouw wereldje vol gevaren en monsters. Dankzij die missies kun je zelf kiezen of je liever gaat schatzoeken in oude ruïnes of dat je je mengt in de strijd tussen de Spartanen en de Grieken, of je doet het gewoon allebei.

Verkennen vs gidsen

Nieuw in Assassins Creed is de Exploration Mode. Daarin krijg je geen pijltje in beeld waar je heen moet, maar moet je juist zelf uitzoeken waar je naartoe moet. Lekker oldschool, vroeger waren alle games zo, en heel moeilijk wordt het spel er niet door. Hoewel… je zult misschien eerder afgeleid zijn door de vele sidequests. Wil je dat niet? Dan kies je voor de Guided Mode. Je kunt tijdens het spel gewoon wisselen tussen die twee standen, voor het geval je toch even snel naar je doel wil racen.

Alsmaar beter

Wat ook kenmerkend is voor Assassins Creed: Odyssey, is het feit dat je aan de slag moet met bouwen en het verbeteren van je wapentuig en harnas. Je zult onderweg weinig nieuwe items vinden, maar des te meer upgradematerialen. Die kun je vervolgens gebruiken om beter, sterker en beter bestand tegen schade te worden. Daarnaast krijg je natuurlijk meer ervaring, die je kunt inzetten om nieuwe vaardigheden te leren. Dat is ook wel nodig, de wereld is namelijk hard daar in het oude Griekenland!


Recensie over Assassins Creed: Odyssey

CooleSuggesties topper

Deze nieuwe titel uit de ASsassins Creed-reeks neemt je nu eens niet mee in de wereld van de Assassins maar gaat terug naar het harde Oude Griekenland, waar oorlog, mythes en monsters hand in hand gaan. In een enorme open wereld kun je alles ontdekken en jezelf een weg banen door de spannende avonturen. Laat je niet te veel afleiden door de vele sidequests!

Score: 9


Games koop je online bij:

Ga direct naar Assassins Creed: Odyssey op BOL.com.

Game info

Ubisoft
PS4, XBOX One, actie. Prijs: 60 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.