logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Ace Combat 7: Flight Unknown


Ace Combat is al sinds jaar en dag een begrip als het aankomt op flight simulators. En dan niet omdat het zo’n briljante simulator is. In tegendeel. Aangezien deze game eigenlijk gemaakt is voor een console kun je al op je vingers natellen dat je geen realistische flight experience zult beleven. Of… nou ja – waar veel vliegtuigsimulatoren zich helemaal blindstaren op alle knopjes en functies binnen een cockpit, draait het bij Ace Combat 7: Flight Unknown juist om de ervaring van het vliegen. De vrijheid, de grootsheid van de ervaring. En dáár slaag het spel juist wel erg goed in!

Arcadevlucht

Ace Combat 7: Flight Unknown is een geweldige arcadegame waarbij je achter de stuurknuppel van een flink aantal verschillende gevechtsvliegtuigen kruipt, om zodoende felle luchtgevechten uit te voeren. Dat alles ziet er zo realistisch en gaaf uit, dat je bijna zou vergeten dat je achter een computer zit. Leg maar vast een reserve-controller klaar, this could get messy! In deze game krijg je missie voor missie voor je kiezen in echte dogfights, zoals dat heet: achtervolgingen in de lucht, met veel schieten en raketten. Chaos alom, maar wel met dat geweldige gevoel van vrijheid.

Japanse actie

Ace Combat staat bekend om de Japanse invloeden in de game. Verwacht dus niet een al te serieus spel. De anime-achtige tussenfilmpjes laten wel een verhaal zien, maar dat heeft weinig om het lijf. Het gaat om de missies, die je stuk voor stuk tot een goed einde moet brengen. Daarbij kun je per missie kiezen voor een eigen vliegtuig, dat je – afhankelijk van je budget – nog kunt pimpen met extra wapens of gadgets. Zo kun je de manier van spelen toch een beetje naar je eigen voorkeur ombuigen. Heb je de keuze gemaakt? Dan kun je het luchtruim in! Onbelangrijke zaken als landen en tanken kun je uitbesteden aan het spel, lekker makkelijk voor een echte arcade. Je kunt er ook voor kiezen om het toch voor je eigen rekening te nemen.

Ga direct naar Ace Combat: Skies Unknown op BOL.com.


Recensie over Ace Combat 7: Skies Unknown

Zin in een stukje vliegen en je talloze vijanden aan gort schieten met je geweer en raketten? Dan is Ace Combat echt iets voor jou. De missies zijn relatief eenvoudig, maar bloedje spannend. Heb je genoeg van computergestuurde tegenstanders, dan kun je het opnemen tegen andere spelers in de multiplayer. Maar let op: dan heb je wel meteen een stuk stevigere concurrentie! Ace Combat ziet er geweldig uit, ieder vliegtuig laat zich op een net andere manier besturen. Dat geeft het spel iets bijzonders en unieks. Dankzij de graphics en de hele sfeer in de game is het bijzonder verslavend om te spelen. Zelfs rondvliegen zonder tegenstanders is een feestje! Voor PS VR-eigenaren: er zijn een paar missies die speciaal voor jullie zijn gemaakt!

Score: 7


Info

Ace Combat 7: Skies Unknown, Namco Bandai
PS4, XBOX One, PC, simulatie.
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.