logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game recensie: LEGO Disney•Pixar’s The Incredibles


LEGO Disney•Pixar's The IncrediblesLEGO en Disney hebben inmiddels een heel goede band. Dat blijkt wel uit de mooie serie games die ze samen hebben gemaakt van bijvoorbeeld Star Wars en Marvel! Uiteraard met de bekende scherpe LEGO-humor, die heel mooi past bij de dubbellaagse grappen van Disney.  Bovendien maken de vele grapjes het bijzonder leuk om te spelen.

Familiespel

Zoals het ook gaat in de Disney’s Incredibles 2, is ook LEGO Disney•Pixar’s The Incredibles een film waar je met de hele familie mee aan de bak moet. Ieder gezinslid heeft namelijk zo zijn eigen superkracht, die je stuk voor stuk moet inzetten om een missie tot een goed einde te brengen. Er zijn namelijk heel wat puzzels en raadsels om op te lossen, en dat doe je natuurlijk niet in je eentje. Cool is hierbij dat er ook puzzels zijn waar verschillende (en vaak zelfs alle) gezinsleden hun steentje moeten bijdragen. Een coole toevoeging, dat samenwerken nog een stukje belangrijker maakt.

The_Incredibles_1

Net als in de film

Het stoere aan LEGO Disney•Pixar’s The Incredibles is wel dat je met alle figuren aan de slag kunt. De hele familie Incredible komt aan beurt, je kunt dus meteen spelen met Bob, Violet, Dash en Helen, ofwel: Mr. Incredible, Elastigirl en hun twee kinderen. En Frozone, niet te vergeten! De oude huisvriend mag ook in deze game niet ontbreken, je speelt immers de verhalen van allebei de films! Als je meerdere LEGO-games gespeeld hebt, weet je dat het ook een soort wedstrijd is om zo veel mogelijk karakters te verzamelen. In LEGO City Undercover zijn dat nieuwe outfits en functies, in de LEGO Superheroes-games zijn het juist nieuwe superhelden waarmee je kunt spelen. En in LEGO Disney•Pixar’s The Incredibles? Daar speel je karakters vrij uit andere Disneyfilms! Daar kun je natuurlijk wel gewoon mee spelen – ook deze figuren hebben vaak speciale vaardigheden. Een leuke vondst, aangezien de wereld van The Incredibles nog niet zo groot en bekend is.

Recensie over LEGO Disney•Pixar’s The Incredibles

LEGO Disney•Pixar’s The Incredibles is een leuke aanvulling op het game-assortiment van LEGO. Zeker als je de film gezien hebt, is het een feest van herkenning. Heb je dat nog niet? Dan moet je ze zeker snel gaan kijken, maar ook dan zijn de games erg leuk – vooral ook omdat je in dat geval misschien meer plezier haalt in het verzamelen van de bekende Disney-figuren.

Door:

Score: LEGO Disney•Pixar’s The Incredibles krijgt 8 van de 10 punten.

Game info

LEGO Disney•Pixar’s The IncrediblesTT Games
PS4, puzzel.
Prijs: 54 euro.

Ga direct naar LEGO Disney•Pixar’s The Incredibles op BOL.com.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.