logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game recensie: Fallout 76


Er is al heel wat negatiefs geschreven over Fallout 76, de nieuwste game van Bethesda Game Studios. Veel van de kritiek verwijst echter naar het feit dat de basis van Fallout 76 een compleet andere is dan die van de eerdere Fallout-games. Daar was je namelijk een van de weinige overlevenden van een nucleaire ramp, die moest zien te overleven in een schaamteloos verwoeste wereld. In Fallout 76 zijn er heel at multiplayer elementen toegevoegd, waarbij iedere online gamer een kompaan en een vijand is. Hoewel je nog steeds moet zien te overleven en voorwerpen met vinden en bouwen, is het ook mogelijk om hulptroepen in te roepen van je vrienden.

Roaring fifties

Het grappige aan Fallout 76 is echter nog steeds dat je in een wereld rondloopt die sterke overeenkomsten vertoont met de jaren 50. De vormgeving en styling doet hier sterk aan denken, maar ook de achtergrondmuziekjes en techniek die je tegenkomt is afkomstig uit die periode. En dat te bedenken dat het toch gaat over een ramp in 2077! Die vrolijke en blije tonen in het spel staan in zo’n schril contrast met de verwoeste wereld, dat het bijna creepy is. Oh wacht, dat is het in feite ook…

Survival of the fittest

In deze wereld, die strak staat van de radio-actieve straling, moet jij op zoek gaan naar manieren om te overleven. Dat is nog knap lastig. Er is nauwelijks voedsel, dieren zijn vaak besmet en het water is vaak ondrinkbaar. Al zoekende en speurende bouw je manieren om voedsel en drinken veilig te maken, om jezelf te beschermen tegen straling en gemuteerde schepsels, maak je wapens om ze ook echt van je af te slaan en zorg je iedere dag weer voor een veilige plek om te slapen.

Opdrachten en queestes

Natuurlijk wordt je niet zo maar aan je lot overgelaten, ook al is Fallout 76 een enorme open wereld. Er zijn namelijk talloze opdrachten en sidequests waar je je helemaal op kunt botvieren. Die opdrachten zijn niet altijd even duidelijk en helder, maar geven je wel een richting om op te lopen. In feite loop je telkens van het ene punt naar het andere, waarbij je flink wordt afgeleid door een keur aan bizarre situaties.

Upgraden en ontwikkelen

Naarmate het spel vordert, zul je op verschillende manieren beter worden. Je personage wordt sterker en slimmer, kan meer dragen en heeft een beter uithoudingsvermogen. Ook leer je telkens weer nieuwe dingen maken en bouwen, zodat ook je wapens en pantser verbeteren. Dat blijven leuke elementen in een RPG als deze!


Recensie over Fallout 76

Fallout 76 is een vermakelijke survival-game. Het spel heeft een bizar vrolijke inborst voor een vernietigde wereld als deze, dankzij de vrolijke deuntjes, kleuren en aanspraaktoon. De missies en opdrachten zijn niet heel moeilijk om te voltooien. Meestal zijn ze netjes op niveau. Als je wapens en pantser goed bijgehouden zijn, zullen ze nauwelijks problemen opleveren. De multiplayer is nog niet heel erg groots: lang niet altijd zul je iemand tegenkomen, maar dat zal beter worden naarmate meer spelers het spel gaan spelen. Hoewel het moeilijkheidsniveau niet heel hoog is, blijft Fallout zeker wel een vermakelijk spel. De survival-elementen zijn niet heel heftig, maar wel genoeg om je op de been te houden. Ook qua missies blijft het een kwestie van op de been blijven en overleven.

Score: 7


Games koop je online bij:

Ga direct naar Fallout 76 op BOL.com.

Info

Bethesda
Xbox, Survival. Prijs: 44 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.