Game recensie: Darksiders III


Fans van het hack&slash genre komen niet altijd even goed aan hun trekken. First person shooters zijn nog altijd hot en trending, waardoor andere genres soms simpelweg aan het kortste eind trekken. Alleen daarom al is het hulde aan Darksiders III: eindelijk weer eens een game om je bijl bij de scherpen. Of in dit geval: een fikse ketting, waar jouw hoofdpersoon Fury helemaal mee los gaat om demonen terug naar hun wereld te helpen.

Darksiders en de Apocalyps

Eigenlijk is het wel grappig: alle drie de games spelen tot nu toe af in de zelfde tijd, de apocalyps van de Aarde. Mensen zijn zo goed als uitgeroeid, er struinen nog wat demonen op aarde rond en een handvol overlevenden. Oh ja: en de Zeven Zonden, waar jij achteraan mag gaan. Die hebben namelijk niets meer te zoeken op aarde. Daarbij wordt je geholpen door een soort kompas, die je telkens de juiste weg aanwijst. Afwijken van het pad mag – dat levert je extra voorwerpen en upgrades op – maar hoeft niet. 

Upgraden en tweaken

Door het spel heen vind je verschillende upgradematerialen, die je bij een speciale zuil kunt inruilen voor upgrades in vaardigheden en skills. Dat werkt allemaal redelijk standaard. De Hollows zijn wel cool. Dat kun je vergelijken met een wisseling van basisvaardigheden. Zo kun je ineens door vuur lopen, zweven of tegen bepaalde muren oplopen… mits je de juiste Hollows hebt geselecteerd. Je vind de hollows door het spel heen, maar heel snel zul je ze niet verzamelen. Wees dus geduldig, komt allemaal goed. Bij de derde en vierde Hollow wordt het overigens pas echt cool.

Aan het handje

Hoewel het spel best pittig is – de dame waarmee je moet vechten in Darksiders III is niet een van de meest stevige, ze is dus snel verslagen – wordt je qua gameplay redelijk aan het handje meegenomen. Er is wel een soort van ‘open wereld’ waarin je mag rondstruinen, maar de paden zijn al voorgekauwd en ook is lang niet alles te slopen en te vernietigen. De ene krat wel, de ander niet. Verwarrend en jammer. Liever kratten die je wel kunt vernietigen dan leeg zijn dan die wisseling. Daarnaast zul je het grotendeels van ontwijken moeten hebben. Zoals gezegd is Fury snel verslagen, je zult dus veel van je wendbaarheid gebruik moeten maken. Timen, ontwijken, springen en terugslaan – dat is je tactiek. 


Recensie over Darksiders III

Darksiders III is genieten voor de hack&slash fanatiekelingen. Ikzelf vond het spel in het begin wat saai en weinig veelzijdig. Je moet echt sparen voor je upgrades, dan komt het spel echt los. Briljant in elkaar steekt het niet – zowel grafisch als qua gameplay zijn er genoeg dingetjes op aan te merken, maar dat dit genre nog niet dood is? Dat bewijst Fury vol overgave. De upgrades zijn leuk bedacht, je krijgt echt meer skills nadat je de juiste hollows hebt verzameld. Jammer dat de wereld redelijk begrenst is, het lijkt zo eerder op een openlucht dungeon crawler dan een open wereld. Maar: houd je zweep binnen bereik en ga los met deze Darksider!

Score: 8


Ga direct naar Darksiders 3 op BOL.com.

Games koop je online bij:

Info

Darksiders 3, Koch Media
XBOX One, PS4, Windows, hack en slash.
Prijs: 50 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.